Sunday, March 29, 2009

Bersama Gempur Umno/Bn

Artikel Pendek Oleh tokjanggut78

" Assalamualaikum, Kepada semua pejuang rakyat tak kira ler dari pihak mana asalkan berjuang bersama untuk 'menkafankan dan mentalkinkan' umno/bn,marilah bersama ke PRK yang bakal diadakan pada 7/4/09 nanti.

Bersama kita berjuang menelanjangkan keburukan dan kehipokritkan umno/bn demi agama,bangsa dan negara.Mereka kata mereka pembela Raja-Raja Melayu....mendaulatkan bahasa melayu....mendaulatkan agama Allah SEDANGKAN semua itu hanyalah kepura-puraan semata.

Mereka ingat rakyat sekarang boleh digula-gulakan dengan dendangan pelbagai pembangunan dsbnya....siapa kata rakyat dah lupa betapa BIADAP dan DERHAKANYA umno pada Raja-Raja Melayu....siapa yang menabalkan Tengku Ibrahim Inderaputra di Kelantan... bukankah UMNO!....siapa yang berarak dijalanan(bagai beruk-beruk-pinjam kata-kata ketua pemuda umno yang baru menang-KJ) dalam memprotes keputusan Al-sultan Trengganu yang tak mahu Idris sebagai MB hinggakan sampai hati membawa kain rentang yang tertulis "Kami nak Idris,Natang"...apa ni?....BIADAP SUNGGUH!.....kalau nak imbas kembali penderhakaan umno terhadap kebawah duli..memang banyak..ini sekadar sekelumit contoh...

Bahasa Melayu?.....ya tok setuju jika rakyat malaysia khususnya anak-anak melayu agar boleh membaca..menulis malah fasih dalam bahasa inggeris TAPI KENAPA KORBANKAN BAHASA IBUNDA...tak ke tu tidak mengambarkan ingin mendaulatkan bahasa ibunda.Kenapa harus di mestikan pembelanjaran matematik dan sains dalam bahasa asing bukankah baik jika nakkan sangat anak bangsa pandai bahasa tersebut BERILAH MASA SECUKUPNYA DALAM SESI BAHASA INGGERIS...itukan lebih bijak namanya.....

Agama?....alahai bab ini tok rasa semua tahu siapa yang lebih kehadapan dalam memperjuangkan agama.....nak harapkan umno..bagi tok...LINGKUP.....bukan apa bila ada yang nak melaksanakan hukum hudud....mereka BANTAH dengan berbagai alasan....kata-kata mufti mereka buat pekak aja tapi bila ada keuntungan buat mereka maka di bela lah mufti...BETAPA MUNAFIKNYA MEREKA!

MAKA SEDAR DAN INSAFLAH WAHAI SEKELIAN YANG MEMBACA ARTIKEL INI..JANGAN JADI MELAYU MUDAH LUPA....BIARKAN LAH MEREKA DAN PUAK-PUAK MEREKA AJA MENJADI MELAYU MUDAH LUPA.

JUSTERU ITU WAHAI PEJUANG-PEJUANG TULIN MARI LAH BERSAMA KITA KALAHKAN UMNO/BN...BERSAMA MENDAULATKAN AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.

TAKBIIIIIIRRRRRRRRRR ! 3x

1 comment:

chong said...

betul!!!
demi kebenaran, keadilan & islam!!!

Search This Blog