Saturday, February 18, 2012

Solat Jumaat di Jalanan London


Jemaah solat Jumaat di jalanan London

‘Mekah’ di tengah-tengah London. Begitulah tajuk akhbar harian terkemuka British Daily Mail pada hujung minggu lalu.

Thursday, February 16, 2012

Pembongkaran Konspirasi Pembunuhan Muammar Gaddafi

Muammar Gaddafi

Pemimpin Libya yang digelar "Iron Fist" Oleh pemimpin barat yang di kepalai oleh Obama telah pun 'terkorban' dalam peperangan yang berlarutan selama 8 bulan. 'Mayatnya' pula telah dimalukan di hadapan orang ramai dan di letakkan di dalam pasar raya. Muammar Gaddafi telah memerintah Libya selama 42 tahun tetapi inilah harga yang dibayar oleh NATO, UN terhadap beliau. Dan selama 42 tahun ini, sebahagian media barat telah mengecop Muammar Gaddafi adalah pemimpin Islam yang tidak membawa apa-apa kebaikan dan perubahan kepada rakyat Libya.

Wednesday, February 15, 2012

Nizar: Sudah bersedia tawan Perak kembali !


MANTAN Menteri Besar yang dirampas kuasanya oleh Umno-BN, memperthttp://3.bp.blogspot.com/-y94Hl7Jndrg/Td4HdSzlKRI/AAAAAAAAkdg/KCrOunsdryI/s1600/nizar%2Bjamaluddin_1.jpgegaskan keyakinan beliau bahawa kerajaan negeri Perak, akan kembali ke tangan Pakatan Rakyat. PAS Perak juga meletakkan sasaran 15 kerusi Dun, berbanding enam yang dimenangi pada PRU 2008. Untuk butiran lanjut, ikuti wawancara ROY RASUL bersama Dato’ Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, yang juga Adun Pasir Panjang

Guna duit rakyat untuk hentam rakyat

lalok

"Lawatan kerja atas nama jawatan kabinet akan tetapi ucapan atau ceramah hentam pembangkang. Kebelakangan ini ambo sering dengar PM dan DPM  kuar wat lawatan kerja, pas 2, nyatakan sumbangan juta juta tapi x sampai  ratusan  juta  macam dibayar kepada kempen mempopularkan image seperti dilakukan. Disini timbul kemuskilan, depa tu pergi atas nama jawatan kabinet, dah tentu  ongkosnya ditanggung kerajaan bukan ditanggung parti  poltik diwakilinya akan tetapi ketika ucapan  bukan main galak perlekeh parti parti bukan seangkatan mika.

Dalam pilihanraya lalu lebih dari 1 juta ahli UMNO keluar parti semasa mengundi.. Kali ini bagaimana?

Aspan

Saya telah diberitahu oleh rakan-rakan dalam UMNO yang parti itu akan membawa Tengku Ahmad Rithauddin, Pengerusi jawatankuasa disiplin parti, ke setiap negeri melalui badan-badan perhubungan UMNO setiap negeri. Tujuannya ialah untuk memantau permasalahan yang besar didalam UMNO dalam pilihanraya umum nanti, iaitu sabotaj oleh ahli-ahlinya sendiri.

Benarkah Alam Semesta Ini Berbentuk Trompet?


Sebelum datangnya kiamat, apa yang di lakukan sekarang oleh malaikat Israfil?. Mungkin ada yang terfikir malaikat Israfil itu seperti seorang seniman yang asyik menggilap trompet kecilnya sebelum tampil di atas pentas. Sebenarnya macam mana rupanya terompet itu atau yang juga dikenali sebagai sangkakala malaikat Israfil itu?

Terengganu : BN menang dengan tipu

Kekalahan kerajaan PAS Terengganu pada tahun 2004 bukan kerana ditolak oleh rakyat tetapi akibat penipuan terancang dilakukan oleh Umno dan BN.Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mendakwa kekalahan PAS pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-11 tahun 2004 bukan ditolak oleh rakyat.

Monday, February 13, 2012

Najib Mengadap Sultan Johor : Siapa Bakal MB?

Salam perjuangan, Hampir seminggu ini nama Naib Presiden PAS, YB Salahudin Ayub dipopularkan dengan berita yang sensasi mengaitkan beliau sebagai bakal MB Johor jika PR diberi peluang oleh rakyat untuk memerintahkan negeri yang dipanggil sebagai negeri kubu kuat Umno no 1 di dunia.

Sunday, February 12, 2012

Dari UMNO dia datang, kepada UMNO jugalah dia akan kembali

Dr Hasan Ali, bekas Exco kerajaan (PAS) negeri Selangor, yang dipecat dari PAS baru-baru ini nampaknya mendapat tempat di media perdana terutamanya di TV3. Setiap malam kita melihat Hasan Ali diliputi oleh TV3 dan beliau ditonjolkan sebagai seorang pelakon Bollywood seperti Shah Rukh Khan.

PRU 13: Pakatan Tawan Johor Pakatan Rakyat (PR) berkeyakinan dapat menakluki Johor sekali gus memadamkan stigma bahawa negeri itu kubu kuat Barisan Nasional (BN) dan Umno.
Keyakinan tersebut disuarakan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub yang diuar-uarkan akan bertanding di Johor pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Search This Blog