Friday, April 27, 2012

PKR dedah keahlian Umno bos SPR

PKR hari ini mendedahkan butiran keahlian Umno dua pemimpin paling penting dalam Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) melibatkan Pengerusi Tan Sri Abdul Aziz Yusof dan timbalannya Datuk Wan Ahmad Wan Omar.

Nama Hitler Dan Sadam Husain Pernah DiSebut Dalam Hadis Akhir Zaman

Assalamualaikum dan salam blogger,kali ini saya ingin mengajak pembaca merenungkan sebuah hadis tentang kiamat yang begitu menggemparkan kerana hampir semua yang disebut dalam hadis tersebut sudah berlaku dan tepat seperti yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah.

Thursday, April 26, 2012

Mengapa UMNO-BN perlu jadi pembangkang selepas PRU13?Berulang-ulang kali kita mendengar daripada kem Barisan Nasional bahawa mereka memerlukan majoriti yang besar untuk menjadi sebuah kerajaan yang ‘kuat’. Mengapa? Kerana ia akan membolehkan mereka berbuat sesuka hari sebagaimana yang telah dilakukan sejak beberapa dekad lalu.Bukan sahaja di Malaysia, tetapi di serata dunia kita dapat melihat apa yang akan terjadi jika sebuah kerajaan itu terlampau besar dan
‘kuat’. Stalin, Hitler, Mao Zedong dan yang seangkatan dengannya juga telah berdakwah tentang bertapa pentingnya sebuah kerajaan yang ‘kuat’ dan kita tahu bagaimana keadaan dalam negara tersebut.

Apa Sebabnya Jasad Firaun Terpelihara Sehingga Kini?
"Pada 1974, Presiden Perancis menawarkan kerajaan Mesir bantuan untuk meneliti, mempelajari dan menganalisis mumia Firaun, Ramsess II yang sangat terkenal. Firaun yang dikatakan hidup di zaman Nabi Musa yang akhirnya mati tenggelam dalam Laut Merah ketika mengejar Nabi Musa dan para pengikut baginda yang melarikan diri daripada kekejamannya. Mesir menyambut baik tawaran itu dan membenarkan mumia itu diterbangkan ke Paris.

Tuesday, April 24, 2012

Kalau ke Kelantan, datanglah ke pejabat saya- MB KELANTAN

Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar), melahirkan rasa dukacita terhadap menteri-menteri dan timbalannya yang datang ke negeri ini tetapi tidak pernah mengunjungi pejabat beliau.

Katanya, Kelantan adalah sebuah kerajaan yang dipimpin oleh seorang menteri besar, yang seharusnya menteri atau timbalannya mengunjunginya selaku ketua kerajaan di negeri yang mereka lawati.

“Dia nak datang tu, datanglah, (Kelantan) tetapi kalau boleh datanglah ke pejabat menteri besar, sebab dia ada kerajaan dan ada ketuanya sendiri.

PAS Enggan Benarkan Zaid Ibrahim Bertanding Di Parlimen Kota Baru


PAS Kota Baru enggan memberikan ruang kepada Presiden Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (Kita) Datuk Zaid Ibrahim bertanding di kerusi Parlimen tersebut pada pilihan raya umum ke-13. Timbalannnya, Datuk Takiyuddin Hassan berkata kepimpinan PAS di peringkat negeri telah mencapai konsesus bahawa kawasan Parlimen dan tiga kerusi Dewan Undangan Negeri di Kelantan akan hanya ditandingi oleh ahli PAS.

Monday, April 23, 2012

Tanya Mufti: Apa pula hukumnya Sultan Berjudi, Pemimpin Berjoli?"Abdul Rahman Othman, Mufti Pahang (gambar) berlagak hebat berkempen bagi pihak tuannya,Tok Najib dan Makcik Rosmah. Kata Mufti Pahang, hukumnya haram (baca di sini) jika tidak membayar pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

RM4.7 bilion kos PLKN boleh tampung 940,000 pelajar IPT


"Kerajaan telah membelanjakan RM4.7 bilion dalam program PLKN yang melahirkan 629,052 orang pelatih. RM 4.7 bilion boleh menampung kos pembiayaan penuh PTPTN selama 1 tahun kepada seramai 940,000 orang pelajar Diploma di IPT.

Sunday, April 22, 2012

Hanya RM3b tambahan untuk pendidikan percuma

ULASAN Perdebatan mengenai dasar pendidikan percuma yang ditawarkan Pakatan Rakyat merupakan satu perkembangan baik mutakhir ini.

Keprihatinan rakyat, terutamanya golongan pelajar dan orang muda mengenai masa depan pendidikan tinggi di Malaysia memberi harapan ke arah masa depan negara yang lebih cerah.

Search This Blog