Saturday, October 13, 2012

KEBAIKAN MEROKOK


Siapa kata merokok tidak mendatangkan faedah? Selain daripada World Health Organisation (WHO), Kementerian Kesihatan Malaysia dan sebagainya, merokok sebenarnya mempunyai kebaikan tersendiri yang tidak dapat diperjelaskan oleh sains. Berikut adalah 5 kebaikan merokok :

Friday, October 12, 2012

Kenaikan Gula Mula Beri Kesan Kepada Berjuta Rakyat


BARU beberapa minggu sejak kerajaan mengumumkan kenaikan harga gula sebanyak RM 0.20/kg dalam pembentangan bajet yang lepas, kesan daripada pengumuman tersebut sudah mula kelihatan di sana sini.
Selain kesan biasa apabila peniaga mula menaikkan harga minuman dan makanan, setiap isi rumah yang menggunakan antara 5kg hingga 10kg gula sebulan mula menerima kesan dari pengumuman yang dibuat Najib itu.

Thursday, October 11, 2012

Kesan buruk lambung atau timang-timang bayi kesayangan kita


SAYANG ANAK TIMANG-TIMANGKAN

Pesakit terakhir yang kami ‘tidurkan’ ialah bayi berusia 4 bulan.

Bayi tersebut telah disyaki mendapat sawan pada pukul 2 petang tadi. Beliau sebelum ini sihat dan dijaga oleh pengasuh. Beliau tidak demam dan tidak batuk serta tidak mempunyai simptom-simptom yang lain. Itulah kali pertama beliau mendapat sawan.

Kisah Pilu Bagaimana Berakhirnya Sistem Pemerintahan Khalifah Islam


Pada 18hb Disember, 1914, British menjajah Mesir lalu berusaha memutuskan hubungan antara Mesir dengan Turki, Raja Abbas telah digulingkan dan Amir Hussin bin Kamil telah dilantik menjadi Raja Mesir dengan memakai gelaran Sultan.

Tuesday, October 9, 2012

Ketua Pembangkang : Muhyiddin Bakal Cipta Sejarah

 Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin kini seorang yang gelisah kerana cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia berdepan dengan mimpi ngeri akibat dua manusia, bosnya Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor.
Apakah mimpi ngeri itu? Iaitu Muhyiddin bakal mencipta sejarah sebagai Timbalan Presiden Umno yang pertama ‘upgrade’ ke Ketua Pembangkang pada sesi parlimen 2013.

Monday, October 8, 2012

S’gor Umum Ambil Alih Syarikat Tol Minggu Depan, Tol Percuma Januari

INI berita yang baru penulis terima dari sumber yang dekat dengan kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor.
Kerajaan Selangor khabarnya akan membuat pengumuman untuk mengambil alih beberapa syarikat konsesi lebuhraya (tidak dinamakan) yang beroperasi dalam negeri Selangor, minggu hadapan. 

Search This Blog