Friday, December 30, 2011

Yahudi di Asia Timur


Kaifeng Jews sedang membaca Torah melalui 'Chair Of Moses'

Barangkali tidak ramai yang tahu mengenai kisah ini meskipun terdapat banyak rekod sejarah yang menunjukkan kemasukan bangsa Yahudi ke dalam kelompok masyarakat Asia melalui proses asimilasi. Tetapi ada juga yang sudah lama tahu mengenai perkara ini.

Thursday, December 29, 2011

dulu daim..kini ku li pula ramal BN akan tumbang"Menjelang PRU 12 lalu, diramalkan oleh Daim, beberapa negeri akan jatuh ke tangan pembangkang, maka jatuhlah Pulau Pinang, Kedah dan Selangor. Tepat sekali maklumat yang ada dalam tangan Daim ketika itu. Cuma, Perak adalah bonus kepada pembangkang, kerana ianya tidak ada dalam buku catatan harian Daim, juga turut jatuh, walaupun akhirnya UMNO berjaya merampas kembali.

Wednesday, December 28, 2011

Misteri kemunculan semula Razak Baginda terjawab

Kebelakangan ini, beberapa media mula memperkatakan semula tentang Dr Abdul Razak Baginda, yang muncul di tengah-tengah satu kes yang memanaskan politik negara.

Tanpa memberikan sebarang maklumat terperinci, Abdul Razak hanya dikatakan "muncul semula" dalam program dialog dan juga "mula mendekati Islam."

Tuesday, December 27, 2011

Merry Christmas Bukan Hari Kelahiran Jesus Tetapi Hari Memperingati Berhala

Tulisan ini bukanlah untuk mengajak pembaca merayakan perayaan natal (krismas), tetapi untuk memberikan pengetahuan dan fakta di sebalik natal, sebagai umat Islam kita semua meyakini tentang Nabi Isa 'alaihissalam berdasarkan al-Quran dan Sunnah.

Umno sebenarnya ancaman kepada orang Melayu


Oleh T UAN GURU NIK AZIZ NIK MAT

SAYA ingin berpesan kepada setiap ahli PAS supaya sentiasa bersedia untuk pilihan raya sethttp://hazrul7.files.wordpress.com/2009/04/dato-nik-abdul-aziz-nik-mat.jpgiap saat.Pilihan raya bukan sahaja antara PAS dengan Umno, pilihan raya ini empat, lima tahun sekali, tapi sebenar pilihan raya adalah pilihan antara nafsu dan akal harihari.
Pilihan antara syaitan dengan malaikat, nak sembahyang atau tak sembahyang, nak bayar hutang atau tak nak bayar, makan kedai kopi nak bawa balik ke anak isteri atau habis di kedai.

Tamatkan Riwayat UMNO dalam PRU 13 Untuk Hapus Rasuah Setiausaha Dewan Ulamak PAS Wilayah Persekutuan, Ustaz Azhar Yahya menyifatkan rasuah negara mesti dibendung dengan menjatuhkan Umno BN dalam Pilihanraya yang akan datang.

Beliau menegaskan demikian sebagai mengulas kedudukan ranking Rasuah negara Malaysia yang memalukan seluruh rakyat Malaysia sebagai salah sebuah negara yang menganggotai OIC. Beliau berkata demikian dalam salah satu program anjuran Dewan Ulamak PAS yang diadakan di sini baru-baru ini.

Sunday, December 25, 2011

Negara Berkebajikan mengukuhkan identiti PAS


Nasrudin Hassan at-Tantawi   
1. Parti Islam Se-Malaysia (PAS) didakwa mengalami krisis identiti oleh Ustaz Abdullah Zaik selaku Presiden Isma berasaskan kenyataan beberapa individu lalu menyifatkan PAS tidak konsisten dan mengalami kekeliruan terhadap hala tuju partinya. Asas dakwaan ini tidak valid.

Search This Blog