Thursday, December 30, 2010

Yuran Sekolah 1Malaysia : Menteri sudah hilang kuasa

Oleh: ning

"Assalamualikum, Selawat dan Salam ke atas Junjungan,

Sebagai rakyat 1Malaysia, ana cuma boleh mengeluh dan sudah bertahun tahun lamanya mengeluh kerana angkara yuran sekolah. Ingatkan ada perubahan besar akan berlaku tahun ini setelah mendengar amaran menteri pelajaran yang mahukan sekolah sekolah tidak mengenakan yuran tambahan yang membebankan rakyat tetapi kecewa sungguh ketika mendaftarkan anak untuk ke tahun satu kelmarin.

Siapakah pemimpin tertinggi PAS yang bertemu PM dan TPM?

Nampak gaya isu perpaduan Melayu dan bekerjasama dengan UMNO telah timbul kembali.Di khabarkan pimpinan tertinggi PAS telah bertemu Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri di sebuah istana.Dakwa satu sumber TG Dato' Nik Aziz terpaksa pergi ke pertemuan itu kerana titah seorang Raja?

Tuesday, December 28, 2010

Pengerusi UMNO: Tahniah Wa Ta’ziah

Hisyamuddin telah gagal untuk menyatukan UMNO Terengganu. Akhirnya terpaksa melepaskan kerusi panas selaku Pengerusi Perhubungan UMNO Terengganu dan diserahkan kembali kepada Pengerusi sebelum ini iaitu Datuk Ahmad Said. Wal hasil balik Asal. Pi Mai Pi Mai Tang Tu juga.

Peluk Islam Setelah Temui Sungai Tawar Di Lautan Masin Spt Tertulis Dalam Al-Quran


Sungai di Dasar Laut Merupakan Bukti Kebenaran Al Qur'an

Jika anda termasuk orang yang gemar menonton rancangan TV "Discovery" pasti kenal Mr. Jacques Yves Costeau, ia seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis.

Orang tua yang berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke perbagai dasar samudera di seantero dunia dan membuat filem dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk ditonton di seluruh dunia.

Monday, December 27, 2010

Nazri sahkan APCO penasihat 1 Malaysia

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz semalam mengakui penglibatan firma perunding Israel, APCO Worldwide dalam memberikan khidmat rundingan komunikasi terhadap kerajaan Malaysia, yang sekaligus mengesahkan pembabitan Apco dalam kempen 1Malaysia.

Sunday, December 26, 2010

Nik Aziz: BN Usah jadi Gengster, PR Mampu Laksana Program 100 Hari


Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata Program 100 Hari yang dikemukakan Pakatan Rakyat pada konvensyen mereka Ahad lepas hanya akan dilaksanakan setelah pakatan pembangkang mengambil alih pentadbiran negara. “Kita akan laksanakan bila pakatan dapat memerintah negara... tunggulah dulu... jangan nak jadi gengster,” kata Nik Aziz kepada pemberita selepas majlis perkahwinan perdana anjuran kerajaan negeri melibatkan 101 pasangan baru di Pusat Tarbiyah PAS Kelantan di sini hari ini.

Search This Blog