Saturday, January 8, 2011

8,000 burung merpati jatuh dari langit


SEBAHAGIAN burung merpati yang jatuh dari langit di bandar Faenza, Itali pada Rabu lalu.


 Kematian haiwan secara besar-besaran berlaku lagi tetapi kali ini melibatkan 8,000 ekor burung merpati di bandar ini yang terletak di Itali, lapor sebuah akhbar semalam.
Burung itu dipercayai mati disebabkan keracunan atau kekurangan oksigen selain cuaca sejuk.
Haiwan itu jatuh ke tanah dan di atas bumbung rumah serta kereta pada Rabu lalu.

Friday, January 7, 2011

Ada pihak sabotaj MB

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad mendakwa ada individu tertentu mendahului Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menghantar surat kepada Sultan Selangor dengan meletakkan nama Khusrin sebagai calon yang pertama.

Monday, January 3, 2011

[PANAS] Bekas Menteri Besar Pula Dikaitkan dengan Skandal Seks

Selepas jenayah seks yang melibatkan seorang Menteri Kabinet Najib didedahkan, kini seorang yang hanya mahu dikenali dengan nama MalaysiaLeaks mendedahkan pula skandal seks bekas Menteri Besar yang turut didakwa diketahui oleh PM pada ketika itu, Pak Lah. Penulis itu mendakwa Pak Lah telah menyembunyikan kes perzinaan bekas Menteri Besar itu dan membenarkan beliau bertanding dalam PRU 12. Malah tanpa diketahui sebabnya, Pak Lah dikatakan telah menandatangani watikah pelantikannya sebagai Menteri Besar sekalipun tanpa persetujuan Raja.

ROGOL BUKAN JENAYAH JIKA DILAKUKAN OLEH MENTERI?

Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja berita tentang jenayah rogol dipaparkan dalam media cetak dan elektronik. Mereka yang bersalah diheret ke muka pengadilan dan menerima pembalasan setimpal mengiku undang-undang negara.

Tawaran RM500: Umno mengelabah...Kesatuan Guru Melayu Malaysia sokong janji PR..

Presiden Kesatuan Guru-guru Melayu Malaysia Barat (KGMMB) Mohammad Sabri Arshad menyambut baik tawaran RM500 sebagai imbuhan kepada guru-guru pada setiap bulan sekiranya PR menjadi kerajaan sebagai salah satu drp dasar 100 hari setelah memerintah.

KGMMB tidak mempunyai halangan untuk menerima tawaran sebaik itu daripada mana-mana kerajaan yang memerintah,asalkan kerajaan tersebut mengutama dan menjaga kebajikan para guru di negara ini.

Search This Blog