Friday, February 10, 2012

Sebab Quran Dikatakan Mukjizat Terbesar Dan Sepanjang Masa

Mukjizat terbesar yang diturunkan kepada manusia

Sebelum menjadi Rasul, Nabi Muhammad saw telah diberi gelar Al-Amin, yang bermaksud terpercaya, tidak pernah berdusta.

Rasulullah Muhammad SAW banyak mempunyai mukjizat yang nyata iaitu dapat dilihat dengan izin Allah iaitu:

Thursday, February 9, 2012

Husam Dedah Kisah Sebenar Rancangan Hassan Ali Selepas PRU 2008Hasan diminta telus sebab jumpa Umno pada 2008

Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa menggesa bekas pemimpin parti itu, Datuk Dr Hasan Ali untuk membersihkan dirinya daripada dakwaan bercita-cita untuk menjadi menteri besar Selangor.

Hasan yang juga bekas pesuruhjaya PAS Selangor dan bekas exco kerajaan negeri itu, dipecat daripada parti itu baru-baru ini kerana menimbulkan masalah kepada parti.

Wednesday, February 8, 2012

Ijat anak perempuan pak jalil yang jahil!Assalamualaikum,,
Sharizat A.Jalil, ketua wanita UMNO yang jahil.Jahilnya dia kerana mendakwa mendapat hidayat setelah mengerjakan umrah untuk terus memimpin wanita UMNO pada PRU 13 nanti.Kenapa jahil?Sebab secara terang dan jelas, dia membelakangi pengajaran dan kupasan ulamak mengenai hidayat yang bersandarkan keterangan Al Quran dan Al Hadis.Paling teruk, Sharizat menunjukkan kejahilannya kepada satu sabda Baginda nabi yang antara lain menyebut orang yang kurang cerdik ialah orang orang yang berangan angan dengan Tuhannya.Inilah yang ditunjukkan oleh Sharizat ketika mengatakan dia mendapat hidayat kerana bagi sesiapa yang belajar dan memahami bagaimana hidayat diperolehi oleh seseorang hamba, pasti melihat keadaan atau tanda tanda yang jauh tersasar dari penerimaan hidayat itu sendiri.Jadi Sharizat hanya berangan angan mendapat hidayat dari Tuhannya sedangkan sejak dari awal pembabitannya dalam politik, satu demi satu perintah Tuhannya diengkari secara terang dan jelas. 

renung sebentar menjelang PRU13


“Lu tolong gua, gua tolong lu!”….. itulah maksud kata-kata Najib kepada kaum India semasa melawat Batu Caves sempena hari Thaipusam pagi tadi. Najib menyeru kaum India supaya mempercayai beliau dalam usaha memperbaiki kehidupan kaum India dan memberikan beliau sokongan dalam pilihanraya yang akan datang. “Tuan-tuan tolong saya, saya akan tolong tuan-tuan” kata Najib lantang dan jelas.

Monday, February 6, 2012

Simbol Singa Dan Kaitannya Dengan Yahudi


Lion Of Judah

Singa adalah raja rimba dan raja di darat. Singa sangat sinonim bagi kekuatan, kegagahan dan kepimpinan. Pelbagai organisasi sering menggunakan singa sebagai jata mereka. Namun, tahukah pembaca tentang asal usul simbol singa ini?

shahrizat hanya takut pada allah

 

jadi, apa yang berlaku ke atas dirinya dianggap sebagai perkara biasa. Shahrizat berkata beliau tidak perlu menjawab pelbagai tuduhan yang dilemparkan dan dia hanya bertanggungjawab kepada Allah.

Sunday, February 5, 2012

BN PARAH!!! Hanya mampu menang 90 kerusi, paling tinggi 105 kerusi
Tarikh pilihanraya umum kini menjadi perhatian dan tumpuan semua orang. Mereka berdebar menantinya dengan pelbagai perasaan dan harapan. Najib sebagai Perdana Menteri tentulah mengharapkan kemenangan supaya boleh terus berada di tampuk kekuasaan sementara Anwar yang kini Ketua Pembangkang dan mengetuai gabungan Pakatan Rakyat sedang berusaha keras untuk mengambil alih Putrajaya.

Search This Blog