Friday, February 25, 2011

1Malaysia VS Ubah sekarang,selamatkan Malaysia

Memang pemimpin umno tak pandang serius langsung ancaman Anwar Ibrahim dan PR. Hasrat Anwar mahu tawan Putrajaya bukan lah omong kosong, atau rancangan main-main atau semata-mata rancangan mahu gempaq. Gabungan PKR bersama DAP dan PAS memang ampuh biarpun mereka selalu digemparkan oleh juak-juak umno/BN menerusi jentera penerangan mereka yang terdiri dari media-media cetak dan media-media elektronik.

Wednesday, February 23, 2011

Mampukah PAS kembali memerintah Terengganu ?

 Oleh: Shuhaimi Al-Maniri
PAS telah melepaskan satu peluang yang baik untuk berkuasa semula di Terengganu bagi kali ke-3 dalam PRU ke-12 dimana PAS berjaya mempertahankan Kelantan dan merampas Kedah bersama dengan Pakatan Rakyat serta membentuk kerajaan di Selangor dan Perak pada tahun 2008 yang lepas. Kegagalan PAS menawan Terengganu dalam PRU ke-12 adalah kerana kesilapan strategi atau ada sebab lain?

Monday, February 21, 2011

Contohi Bob Lokman (masuk PAS), buang budaya takut

Saya mengucapkan syabas dan mengalu-alukan penyertaan pelakon/pencipta lagu Bob Lokman atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman ke dalam Pakatan Rakyat melalui PAS.

Seperti dimaklum, iklim seni dan budaya di Malaysia berada ditahap paling lekeh dalam soal hak asasi dan hak berpolitik. Karyawan dan aktivis seni sering dimomokkan tentang risiko yang akan ditanggung sekiranya menyokong atau menyertai Pakatan Rakyat.

Search This Blog