Thursday, September 8, 2011

PRU13:Najib Akan Naikkan Gaji Sebanyak 70%


Oleh ramziredang

"Najib sudah menyediakan gula gula pilihanraya yang bakal mengejutkan semua pihak iaitu kenaikan gaji sebanyak 70%. Ianya nanti akan menjadi satu kegembiraan sementara kepada semua kakitangan yang bergaji tetapi malapetaka yang berpanjangan kepada ekonomi negara dan semua rakyat. Ianya nanti bakal menjadi satu langkah kewangan kosmetik yang terang terang menipu rakyat. Pelan kenaikan gaji, tetapi pada masa yang sama menghapuskan elaun, bakal menjadi satu peluang untuk pihak kerajaan mengutip cukai pendapatan yang lebih tinggi.

Serahkan Saja Semua Kunci Pintu Masjid Pada Jais !!


"APA kena dengan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sekarang? Setelah Jabatan ini dilihat seperti `menyerang' Gereja, kali ini mereka mendakwa pula golongan yang ingin berrdakwah yang diwajibkan oleh Ugama Islam. Mereka seperti anti dengan umat Islam yang murtad, tetapi dalam masa yang sama dilihat seperti anti pendakwah Islam. Mainan politik apa ini, wahai JAIS?

Malcolm X Dan Islam


Malcolm X

Di mana-mana sahaja di pelosok dunia, terdapat cahaya-cahaya perjuangan Islam yang dibawa oleh insan-insan yang telah diberi hidayah oleh Allah swt. Tidak kira sama ada mereka orang Arab atau tidak, namun jika mereka  memahami hakikat Islam yang sebenar, mereka akan merasai kehebatan cara hidup beragama Islam yang indah dan syumul. 

Wednesday, September 7, 2011

Muhyiddin Yassin bakal Perdana Menteri ?

- Malaysia Chronicle

Kita tidak perlu menunggu lama sebelum menyaksikan satu perubahan besar dalamhttp://dinmerican.files.wordpress.com/2010/06/muhyiddin-yassin.jpg arus politik yang bakal melanda Negara kita.Politik dalam UMNo semakin memuncak, seolah menjangkakan pemergian perdana Menteri Najib Razak, ramai yang di dalam UMNO menjangkakan demikian.
 
Orang yang seterusnya bakal mengantikannya,tak lain tak bukan timbalannya Muhyiddin Yassin. Semua mata tertupu kepada beliau, samada beliau akan berjaya mengubah UMNO yang mana gagal di tangani oleh pemimpin-pemimpin sebelumnya.

Tuesday, September 6, 2011

Pembangunan Mekah Dan Kedatangan Dajjal


Pembangunan Mekah

Mekah adalah tempat lahirnya Nabi Muhammad saw dan tempat terletaknya Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam yang kini sedang mengalami pembangunan komersial yang terhebat dalam sejarah. Beratus-ratus buah bangunan sedang dalam pembinaan tanpa meninggalkan sedikitpun sejarah dan binaan asal dari Rasulullah, para sahabat dan kesemua tinggalan Khilafah Rashidin dan apatah lagi Khilafah Othmaniyyah.

Search This Blog