Saturday, August 14, 2010

Najib sembunyi jenayah?


Oleh Aziz Mustafa
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bertanggungjawab menjelaskan kepada rakyat adakah beliau tidak terlibat sama sekali dalam menyembunyi dan melindungi jenayah, kata Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub.
"Hari ini, bertebaran pelbagai dokumen yang boleh menyebabkan Najib dituduh terlibat menyembunyi dan melindungi perkara-perkara yang bertentangan dengan undang-undang yang dilakukan oleh seseorang yang disebut sebagai antara most notorious crony capitalists

Friday, August 13, 2010

Terkini !!! Mahathir Pertimbang Rampas Kuasa

Oleh: ulitmayang

"Berikutan kepada kenyataan Mahathir , iaitu pelabur tidak ada duit dan wang yang ada digunakan oleh pelabur untuk melabur dalam negara mereka sendiri , adalah diantara ikhtiarnya bagi menyekat kejatuhan kerajaan UMNO/BN yang dikendalikan oleh Najib selaku waris terakhirnya .

Pas tetap aktif politik di bulan ramadan


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, Pas tidak akan mengurangkan aktiviti politik di bulan Ramadan walaupun ia kurang disenangi oleh pihak-pihak tertentu.
Menteri Besar Kelantan itu berkata, Islam tidak pernah menghalang umatnya untuk berpolitik bila-bila masa sahaja, malah politik dan agama dua perkara yang tidak boleh dipisahkan.

Thursday, August 12, 2010

Jadi jutawan dalam masa sebulan

"Hari minggu tu hari, aku diajak mendengar satu presentation MLM. Apa yang aku agak berlaku, biasalah MLM ..tepuk! tepuk! Anda Hebat! Jadi Kali ini tawaran di Bulan Ramadhan lagi hebat! Tidak perlu push orang, tak perlu cari kaki downline, tak perlu networking marketing, tak perlu maintain bulanan kerana peluang untuk menjadi ‘jutawan kekal’ ni datang sekali dalam sebulan.

Hentikan fitnah jahat, amaran Wan Azizah kepada EzamPada pagi 10 Ogos 2010, di perkarangan mahkamah, pemberita Berita Harian menyatakan beliau diarahkan menanyakan soalan mengenai tuduhan Ezam Mohd Nor mendakwa kononnya saya telah menelefon beliau mengarahkan supaya menghalang lelaki mendekati Saudara Anwar.  Saya dengan tegas menafikan tohmahan jahat beliau.  Ezam sengaja mereka cerita setelah beliau bersama UMNO dan tidak sebelumnya.

Wednesday, August 11, 2010

Tendang keluar Kerajaan Najib - Mahathir

Selepas merancang dengan halus ketika menyingkirkan penggantinya Tun Abdullah Ahmad Badawi yang dipilihnya sendiri, kini mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menguji anak didiknya, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Majlis Peguam: Tubuh suruhanjaya diraja siasat kematian Teoh

 Majlis Peguam menggesa pentadbiran Najib mengadakan suruhanjaya diraja bagi menyiasat punca kematian Teoh Beng Hock ekoran pengakuan Peguam Negara semalam wujudnya bukti baru — dalam bentuk nota, yang dipercayai bakal menentukan keputusan inkues.

Tuesday, August 10, 2010

Noh Omar hanya ‘alim-alim kucing’ ketika Ramadan

Hasan: Bagi kita setiap bulan adalah haram bagi semua aktiviti maksiat bukan bulan Ramadan sahaja.
Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali membidas Timbalan Pengerusi Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar yang mendesak supaya pusat-pusat hiburan di negeri itu ditutup sepanjang bulan Ramadan, yang dijangka bermula esok, sambil menyifatkan pemimpin Umno itu sebagai “alim-alim kucing.” “Bagi kita setiap bulan adalah haram bagi semua aktiviti maksiat bukan bulan Ramadan sahaja.
“Ini menunjukkan betapa ceteknya ilmu agama pemimpin-pemimpin Umno.
“Bulan Ramadan baru nak tunjuk alim? Itu alim-alim kucing,” kata beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Monday, August 9, 2010

Kenapa Zambry takut sangat bila Nizar berbahas?

Tindakan kerajaan 'rampasan' Umno/BN Perak mengemukakan rang undang-undang perbekalan tambahan secara tergesa-gesa hanyalah untuk menutup 'tembelang' sebenar mereka meluluskan belanjawan RM80 juta. Demikian telahan Ketua Pembangkang Dun Perak, Dato' Seri Ir Mohd Nizar Jamaluddin kepada Harakah ketika diminta mengulas isu kekalutan yang berlaku sekali lagi dalam sidang Dun Perak 3 Ogos lalu.
Ujar Nizar, Umno/BN bertindak memanggil persidangan dengan notis tiga hari, kemudiannya tidak menetapkan apa agenda yang bakal dibincangkan dalam sidang Dun 3 Ogos itu.

Sunday, August 8, 2010

1001 Misteri semasa Najib jadi PM.

Rakyat diseru menolak Umno-Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti apabila kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak dilihat kian lemas dengan pelbagai isu yang ditakrif sebagai misteri dan tidak terjawab selepas tsunami politik 2008.

Search This Blog