Saturday, October 1, 2011

Laksana Hudud Jika Dapat Undi Majoriti ParlimenAlor Setar: PAS hanya akan melaksanakan hukum hudud sekiranya mendapat majoriti sokongan dua pertiga di dalam Parlimen.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berkata, pelaksanaan hukum hudud di Malaysia mestilah menerusi pindaan perlembagaan iaitu amalan biasa bagi negara demokrasi.

“Keputusan itu diterima semua parti (pakatan pembangkang) dan DAP menghormati apa yang diluluskan di Kelantan pada tahun 1993 dan Terengganu pada 2003, cuma proses pelaksanaannya itu mesti melalui perlembagaan.

Skandal Scorpene:di jelaskan di london malam ini

 

Beribu batu jauhnya, peguam Perancis, Joseph Breham sedang dalam persiapan terakhir sebelum muncul di kota London malam ini. Beliau diberitakan akan bercakap dihadapan para hadirin antarabangsa, memperjelaskan maklumat terkini tentang siasatan kes berprofil tinggi yang mana syarikat gergasi senjata DCN telah membayar imbuhan kepada wakil kerajaan Malaysia termasuklah kepada Perdana Menteri Najib Razak.

Friday, September 30, 2011

Najib Gagal Di Perak

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak merasakan beberapa kegagalan program turun padang Presiden Umno / Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak kali ini di Negeri Perak yang dilihat gagal menyelesaikan masalah dalaman Umno / BN Perak, mencalarkan imejnya dan kurang mendapat sambutan rakyat. Sudah tentu kesalahan awal kegagalan ini diletakkan di bahu Datuk Hamidah Osman yang menjadi Pengerusi Jawatankuasa Sambutan ini yang perlu diberikan tanggungjawab sepenuhnya.

Peringatan Buat Pemimpin Politik Malaysia


"PRU-13 : PERINGATAN BUAT PEMIMPIM POLITIK MALAYSIA Saya menyeru kepada semua kaum muslimin khususan para pemimpin politik di Malaysai. Jadilah seorang pemimpin yang bersifat ADIL  dan BERIMAN dan TAUHID berpandukan hadith di bawah nescaya tuan/puan akan selamat di dunia wal akhirat:

Thursday, September 29, 2011

Melayu, Cina, Islam Dan Hidayah


Gambar Hiasan: Agama islam itu milik semua bangsa

Aku punya seorang rakan baik dari zaman kanak-kanak bernama Lim Wei Choon. Sama-sama bersekolah rendah hingga ke peringkat menengah. Selepas SPM, aku masuk ke Tingkatan 6 manakala Lim dihantar keluarganya melanjutkan pelajaran ke Amerika Syarikat. Kenangan sewaktu kanak-kanak hingga ke zaman remaja terlalu banyak yang dikongsi bersama.

Wednesday, September 28, 2011

Anwar: Mengapa Najib, Rosmah mesti jadi saksi?


Anwar Ibrahim hari ini memfailkan afidavit jawapan berhubung permohonan Perdana Menteri dan isterinya untuk mengketepikan sepina yang disampaikan kepada mereka supaya tampil sebagai saksi pembelaan dalam perbicaraan kes liwat.

PR dengan BN bagai bumi dengan langit
 Setelah tiga tahun mengurus dan mentadbir negeri, Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kedah ternyata terus utuh dengan pentadbiran sifar rasuah.
Sehingga kini tiada kes rasuah yang disabitkan kepada pemimpin kerajaan mahupun pegawai kerajaan, malah Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kedah ternyata berjaya mentadbir negeri dengan baik dengan mengutamakan keadilan, pertanggungjawaban dan intergiti.

Tuesday, September 27, 2011

Walau ditipu masih nak sokong BN

nampaknya PM 1 malaysia gagal untuk menjatuhkan Taib MAhmud dari kerusi Ketua menteri Sarawak yang disandangnya hampir 30 tahun malah telah ditipu oleh beliau bahawa akan meletak jawatan selepas PRU negeri Sarawak yang lalu. dan yang paling jelas dan terserlah adalah pengundi-pengundi yang mengundi BN dalam PRU negeri Sarawak yang lalu telah ditipu oleh BN.

Monday, September 26, 2011

Pengakuan Raja Heraclius Tentang Muhammad Saw


Potret Hereclius pada syiling lama


Pada masa Perjanjian Hudaibiyah atau gencatan senjata antara kaum muslimin dan musyrikin Quraisy, Rasulullah saw mengutus beberapa sahabat. Mereka dikirim kepada raja-raja bangsa Arab dan bukan Arab untuk menyeru agama Islam. Salah satu sahabat yang diutus adalah Dihyah bin Khalifah Al-Kalbi. Ia ditugaskan untuk menyampaikan surat dakwah kepada Heraclius, Raja Rom.

D-Day untuk Najib semakin hampir

September 30 adalah hari Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan penasihat beliau akan tanda pada kalendar mereka. Ia merupakan hari di mana peguam Perancis akan memberi perkembangan terkini mengenai kes rasuah Scorpenes, pembina kapal DCN, Najib, rakan rapat beliau Razak Baginda dan penterjemah Mongolia yang telah dibunuh, Altantuya Shaariibuu.

Tarikh PRU ke 13 yang paling sesuai untuk BNOleh: ZULKIFLI YAHAYA

Pilihanraya umum ke 13 sudah semakin hampir. Kalau diibaratkan dunia akan kiamat, cuma matahari terbit dari sebelah Barat yang belum berlaku. Analoginya, cuma Parlimen yang belum dibubarkan. Selain dari itu semua petunjuk menggambarkan bahawa pilihanraya boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja.

Sunday, September 25, 2011

hudud dicipta oleh pencipta manusia


Meskipun konsep hudud ditolak oleh rakan PAS di dalam Pakatan Rakyat – DAP, namun PAS tetap nekad untuk melaksanakan hukuman hudud di negara Kelantan.
Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat merangkap Mursyidul PAS malam tadi mempertahankan pendirian beliau di Kuala Terengganu.
Beliau menolak asas penentangan kumpulan yang menentang pelaksanaan hudud dengan mengibaratkan ketakutan mereka terhadap hudud umpama takutkan hantu yang tidak diketahui.

Search This Blog