Saturday, April 30, 2011

16 Mei: Anwar ke Penjara… PR ke Putrajaya!Oleh Saiful Bahri
Rakyat menanti tarikh baru 16 Mei. Bukan lagi 13 Mei sebagai tarikh pertembungan perkauman terancang untuk kekuasaan UMNO-BN tetapi mayday baru ini rakyat ingin melihat bahawa sejauhmana permainan catur yang dikelolakan Team Najib bersama pakar strategiknya, Mahathir Mohamed untuk cheakmate Anwar Ibrahim.

Friday, April 29, 2011

'Hadi mesti turun, ganti Husam, Nizar'

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang digesa menolak pencalonan jawatan presiden dalam pemilihan kepimpinan kali ini, dan perlu digantikan dengan tokoh muda seperti Datuk Husam Musa atau Datuk Seri Nizar Jamaluddin.

Thursday, April 28, 2011

Calon-Calon Syurga Dan Neraka

Sabda Rasul saw : "Semua ummatku layak masuk syurga kecuali mereka yang sengaja enggan masuk syurga." Sahabat bertanya : "Siapakah yang enggan masuk syurga itu ya Rasulullah?" Jawab Rasulullah saw : "Sesiapa yang taat kepadaku layak masuk syurga dan sesiapa yang menderhakaiku maka sesungguhnya ia lah orang yang enggan masuk syurga."

Pendakwaraya Tidak Nafi Saiful Berbohong. Anwar Tak Perlu Sumpah

Penggulungan Karpal semalam tidak dapat dijawab dan dipatahkan oleh Pendakwaraya.
Antara pembohongan Saiful adalah:

Tuesday, April 26, 2011

JPJ Tidak Senarai Hitam Kes Yang Tidak Dibawa Ke Mahkamah

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) tidak lagi menyekat urusniaga pembaharuan lesen memandu dan lesen kenderaan motor bagi kes-kes yang tidak dibawa ke mahkamah, kata Timbalan Menteri Pengangkutan Jelaing Mersat.
Beliau berkata hanya kes-kes yang dibawa ke mahkamah dan kes jenayah yang berada dalam siasatan Polis Diraja Malaysia atau JPJ sahaja yang akan disenarai hitam lesen memandu dan kenderaan motor terbabit.
"Tindakan menyenarai hitam kenderaan dengan menyekat urusniaga pembaharuan lesen memandu dan lesen kenderaan motor yang dilakukan oleh JPJ adalah selaras dengan kuasa di bawah Seksyen 17(1)(d) dan 29 (1A) Akta Pengangkutan Jalan.

Sunday, April 24, 2011

Sebaiknya Anwar Ibrahim Menyertai PAS


Oleh anak_muara

"Sudah tiba masanya Anwar Ibrahim bersama PAS dalam mengukuhkan sokongan Melayu dan Islam terhadap parti kedua terbesar Melayu itu.Ia adalah langkah perlu dalam usaha berhadapan dengan UMNO yang semakin rakus serta sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan kuasa.

Search This Blog