Friday, March 30, 2012

Tasik cantik berbentuk crescent moon di Gurun


Tasik ini terletak 6km ke selatan Dunhuang city, China dan di kelilingi Echoing-Sand Mountain.Tidak hairan bila tasik yang di kenali sebagai Crescent Spring ini dianggap satu anugerah di Gurun Gobi.Salah satu keistimewaan tasik ini ialah terdapat ikan dan rumpai air yang dipercayai baik untuk kesihatan.
Lihat lah sendiri kecantikan oasis gurun ini melalui gambar-gambar di bawah.
Indahnya ciptaan Tuhan!

Thursday, March 29, 2012

7 tempat di dunia yang tidak boleh dilawati

1. Moscow Metro-2
Metro-2 di Moscow ini adalah sistem bandar bawah tanah terbesar di dunia, bandar ini dibina pada zaman Stalin. Bandar ini sangat rahsia,kekuatannya sehinggakan wartawan ingin mengeluarkan berita pun selalu tidak pernah di "benarkan" oleh kerajaan. Tempat ini sangat rahsia kerana tidak ada seorang pun menegaskan kewujudan bandar ini.

Wednesday, March 28, 2012

BN MENANG 150 KERUSI DALAM PRU-13

150 KERUSI. Itulah jumlah kerusi Parlimen yang akan dimenangi Barisan Nasional di dalam PRU-13 nanti sekaligus memberinya mandat 2/3. Selangor dan Kedah akan jatuh ke tangan Umno.

Itulah laporan yang dikatakan dibentangkan oleh Rais Yatim menerusi Kementerian Penerangan kepada Perdana Menteri Najib Razak semasa pertemuan dengan pegawai-pegawai penerangan di PICC semalam.

Pengundi India penentu penting kemenangan PR dan BN di Negeri SembilanPRU 13 pastinya menjanjikan persaingan sengit BN dan PR di Negeri Sembilan. Pada PRU 12 , BN menang 21 kerusi Dun, PR menang 15 kerusi. Manakala BN menang 5 kerusi Parlimen, PR menang 3 kerusi.

Tuesday, March 27, 2012

PRU-13: Jun Atau September?

 Jun atau September? Itulah persoalan yang sering ditanya setiap kali topik mengenai pilihan raya umum akan datang dibangkitkan.
Dengan beberapa isu yang memerlukan masa untuk diselesaikan, menyebabkan lebih ramai penganalisis politik percaya bahawa pilihan raya akan diadakan kemudian berbanding berlaku lebih awal.
Kini September dikatakan sebagai bulan yang berkemungkinan untuk diadakan pilihan raya umum akan datang berikutan terdapat banyak hujah yang menentang spekulasi bahawa ia akan berlaku pada awal Jun.
Yang menjadi perdebatan adalah beberapa isu akan memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

Penjawat Awam perlu bersedia untuk perubahan kerajaan

  Semakin hampir pilihanraya semakin banyak isu dan ‘idea’ yang timbul dan ini menun jukkan yang PRU kali ini merupakan PRU yang sangat penting bagi kedua-dua belah pihak PR dan BN. Jika ada perubahan, maka pegawai dan kakitangan awam perlu bersedia untuk menerima perubahan dan pertukaran kerajaan yang bukan satu perkara yang mustahil malah ia merupakan satu perkara yang amat diharapkan oleh banyak pihak untuk berlaku.

Monday, March 26, 2012

PRU 13: Siapakah Dia Calon Yang Boleh Kalah ?PRU13 semakin hampir. Parti-parti politik telah mengatur strategi di atas kertas dan menyusun pasukan di gelanggang pertarungan di seluruh negara. PR dan BN sudahpun memperhebatkan kempen. Pas, Dap dan PKR pula telah pun mencongak jumlah calon masing-masing. Malah, PR di Negeri Sembilan sudahpun melancarkan manifesto PRU13. Yang belum diputuskan ialah perundingan di peringkat Majlis Presiden PR

Sunday, March 25, 2012

PM satu MSIA auta atau PR

pm satu malaysia kata BN hanya janji perkara yang mampu dilaksanakan sahaja, tidak macam PR yang janji auta. janji dalam buku jingga semua auta. tapi kalau kita bandingkan prestasi kerajaan negeri PR dengan kerajaan BN mana yang lebih baik. 50 tahun perintah tak pernah rakyat nak rasa air percuma seperti di selangor. setiap bayi yang lahir dapat rm100 di penang. yang dapat hanya janji auta seperti dibawah.

Kenyataan paling 'hamlau' dari seorang PMPerdana Menteri anda Ha Najib Razak telah membuat keputusan tribunal khas untuk menyiasat peguam negara Ghani Petail dan bekas ketua polis negara Musa Hasan yang dikatakan terlibat memerangkap seorang pegawai tinggi polis sehingga dia dipecat tidak akan ditubuhkan.

Search This Blog