Friday, July 18, 2008

debat

seramai 4.4 juta rakyat malaysia telah menonton siaran langsung debat antara DSAI dan Datuk sabri chik yang juga menteri di angkasapuri pada 15 julai yang lalu. mungkin ramai yang boleh membuat andaian pada tahap manakah kebolehan kedua-dua individu tersebut didalam mengupas isu tajuk pada malam itu (hari ini memerintah, esok turun harga minyak) dengan lebih berfakta dan menyakinkan. Mungkin ramai juga telah sedar bahawa kerajaan tidak sepatutnya menaikkan harga minyak setelah mendengar penjelasan DSAI.

Thursday, July 17, 2008

basuh pinggan

makan pandai!!! basuh malaih...lain kali kalau malas basuh.....hangpa makan pakai daun pisang la....sudu pakai daun nenas..macam dulu dulu kalau surau buat bubuq asyura..kena la cari tempurung dengan daun nenas. kalau tak macam mana nak makan bubuq. pinggan tak basuh!!!

merisik khabar

rombongan keluarga pak lang dan mak lang ke keratong pahang. bertolak dari KL pagi...sampai tengahari...lepas makan dan lepak lepak..balik ke KL. sampai malam kat sg buloh..sebelum balik tidur..pekena roti canai, tosai, capati dan tandoori kat bukit rahman putra.

demamsemua muka tak mandi...nak buat macam mana, sejuk sangat. walau tanpa air-con tapi cukup sejuk. kenangan masa holiday kat cameron highlands( heritage hotel)

Search This Blog