Friday, August 26, 2011

apakah tujuan hidup kita

SEKARANG ini sesekali saya duduk-duduk bersama-sama orang tasawuf, orang tarikat. Suatu hari terkesan saya dengan pandangan ini: “Semakin meningkat usia kita (terutama yang sudah memasuki usia tua, mulai 50 tahun) kurangkan beban memburu dunia sebaliknya meningkatkan amalan untuk ke alam sana.

Hujjah Pakar Australia - Pening Ahli Kimia Kerajaan Nak JawabKes liwat Anwar: Profil DNA lelaki Y tercemar, kata pakar Australia

KUALA LUMPUR, 25 Ogos — Pakar dari Australia memberitahu mahkamah hari ini bahawa seorang saintis telah melakukan kesilapan ketika mengendalikan ujian profil DNA yang pihak pendakwa telah gunakan untuk mengaitkan tuduhan liwat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini.

Thursday, August 25, 2011

Kisah Murtad Dan antara puncanya ketirisan zakat
Sejak akhir-akhir ini kita 'dipeningkan' dengan masalah murtad dikalangan umat islam di dunia ini dan di negara Malaysia khususnya. Walaupun kes ini adalah kes yang terpencil dan kebiasaannya perkara ini cuba disorokkan dengan alasan menjaga keharmonian kaum. Kes yang biasa kita dengar alasan orang yang murtad ini adalah kesempitan hidup mereka. Ramai dari mereka yang telah berulang kali memohon bantuan dari masyarakat Islam, tetapi gagal. Apabila ada pihak yang sudi menghulurkan bantuan dengan mudah, maka mereka rasa ‘jatuh hati’ dan ‘terhutang budi’. Itulah permulaannya kepada murtad.

Ketua Wanita KEADILAN Bukit Gelugor Peluk Islam

By Anwar Ibrahim

Tiga hari lepas, Ketua Wanita Bukit Gelugor Cheryl Chew menghubungi isteri sharpshooter dan menceritakan hasratnya untuk memeluk Islam dan beliau meminta supaya beri cadangan nama Islam yang sesuai untuknya.
Beliau berbual panjang dengan isteri sharpshooter dan menceritakan beberapa masalah yang beliau hadapi dan beliau diberi kata-kata semangat, peransang agar tabah dengan ujian baru yang beliau hadapi.

Wednesday, August 24, 2011

2 Perkara menyebabkan manusia tidak perlu berdoa kepada Allah SWT

http://n4hr.com/up/uploads/a96fe22559.jpg
1- Ingkar kepada Allah SWT, sehingga membawa kepada mengingkari Ubudiyah kepada Allah SWT atau sehingga mengingkari Hak Penyembahan Allah SWT ( seperti setelah memiliki pangkat dan harta kekayaan yang sempurna ).
2- Berasa terkaya dan tidak berhajat kepada Allah SWT, sekalipun beriman kepada Allah SWT. Ini kerana dia rasa selamat daripada ujian dan musibah.
Kitab Syarah Al-Hikam, Jilid 2, M/S : 228.

Monday, August 22, 2011

akhirnya najib dan big mama akan ke mahkamah juga

Peguam Anwar sapina PM dan isteri jadi saksi pembelaan

Tujuh saksi termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor telah disapina oleh pasukan peguam bela Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi saksi pihak pembelaan dalam kes liwat Anwar.

tiru Pakatan Rakyat-BN kering ideaDalam keadaan serba daif tanpa mempunyai peruntukan dana berbilion ringgit,  Jawatankuasa Bajet Pakatan Rakyat berjaya menghasilkan kajian untuk membebaskan rakyat daripada belenggu ekonomi, dengan menumpukan kepada 60 peratus isi rumah Malaysia yang berpendapatan kurang daripada RM3,000 sebulan.
Dua minggu setelah jawatankuasa Pakatan tersebut membuat pengumuman itu, kerajaan Barisan Nasional tanpa segan-silu telah meniru pendekatan itu.

Sunday, August 21, 2011

Sebab Quran Dikatakan Mukjizat Terbesar Dan Sepanjang Masa


Mukjizat terbesar yang diturunkan kepada manusia

Sebelum menjadi Rasul, Nabi Muhammad saw telah diberi gelar Al-Amin, yang bermaksud terpercaya, tidak pernah berdusta.

Rasulullah Muhammad SAW banyak mempunyai mukjizat yang nyata iaitu dapat dilihat dengan izin Allah iaitu:

Search This Blog