Saturday, February 25, 2012

Rasulullah Dan Pendita Yahudi, Zaid bin Sanah


Diriwayatkan oleh At-Thabrani dari Abdullah bin Salam r.a bahawa pada suatu hari Rasulullah s.a.w keluar bersama sahabat-sahabat baginda, di antaranya Ali bin Abi Thalib r.a.

Friday, February 24, 2012

10 Perang Amerika Syarikat Yang Dimulakan Dengan Pembohongan


Jika diteliti, setiap peperangan yang tercetus sentiasa didahului oleh pembohongan besar-besaran oleh media-media yang berpengaruh. Sejarah lalu membuktikan Amerika Syarikat telah mengancam Venezuela dan Ecuador. Esok, mungkin Iran. Dan selepas itu, yang akan datang, siapa pula.

Thursday, February 23, 2012

Ku Li akan dipecat dari Umno?


Ku Li memang dari dulu kritikal dan berani menegur kepimpinan Umno. Beliau berani menyatakan apa sahaja tentang Umno.
Hari ini beliau mendakwa kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini bahawa Kelantan menjadi negeri miskin tercorot sejak diperintah kerajaan PAS adalah tidak wajar dan memalukan.

Wednesday, February 22, 2012

PRU 13 : Pakatan Rakyat berpotensi besar untuk memerintah JohorWALAUPUN misi untuk menawan negeri Johor dipandang mustahil oleh Umno dan Barisan Nasional, namun Pakatan Rakyat negeri Johor sebenarnya sudah bersedia untuk memerintah negeri Johor dan sekali gus merealisasikan misi berkenaan.
Sejarah pernah membuktikan betapa Johor adalah negeri unik bagi PAS selaku parti kompenan dalam Pakatan Rakyat di mana pada PRU11 (Pilihan Raya Umum ke-11), PAS berjaya mendapatkan kerusi pertamanya di negeri Johor ini secara percuma tanpa membuang undi

Tuesday, February 21, 2012

Nik Aziz Terima Penjelasan Saya - Anwar

Post Pic
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang selesai mengadakan pertemuan dengan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat memberitahu Mursyidul Am Pas itu telah menerima penjelasan berkenaan pendiriannya berhubung negara Israel seperti yang disiarkan akhbar Wall Street Journal (WSJ).

Anwar Tiba Untuk Jumpa Nik Aziz


Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba di sebuah hotel di ibu negara sebentar tadi untuk mengadakan pertemuan dengan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bagi menjelaskan pendirian beliau mengenai Israel, yang disiarkan oleh akhbar Wal Street Journal, bulan lalu.
Ketua Pembangkang itu tiba seorang diri kira-kira jam 9.15 pagi.

Monday, February 20, 2012

Debat Soi Lek dan Lim tidak akan ubah apa-apa

Susulan pendebatan antara Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan Lim Guan Eng, persoalan utama yang timbul bukan siapa yang menang tetapi bagaimana ia boleh berubah tentang sikap rakyat Malaysia mengundi pada pilihan raya umum ke-13 nanti.Dan jawapannya mungkin tiada.

Najib, Anwar Perlu Debat

 Datuk Seri Najib Tun Razak perlu sedia bersemuka dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, berdebat mengenai isu-isu negara terutama yang membabitkan ekonomi.
Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, debat antara Perdana Menteri dan Ketua Pembangkang sememangnya ditunggu-tunggu untuk mereka berhujah secara berhadapan, tidak lagi masing-masing melontarkan pelbagai dakwaan antara satu sama lain yang menghalang mereka untuk menyoal dan menjawab secara langsung.

Sunday, February 19, 2012

Golongan yang haram di sokong dalam PRU ke-13


"Umat Islam disaran menjadikan pandangan dan saranan mantan Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainal Abidin yang menyatakan bahawa undi mempunyai nilai yang sungguh besar dalam Islam sebelum mengundi.Tambahnya undi berperanan untuk mencegah atau meneruskan kezaliman daripada berlaku dan dengan itu undi yang dilakukan oleh seseorang dalam negara demokrasi ini akan diperhitungkan Allah pada hari akhirat kelak.

Search This Blog