Friday, November 30, 2012

DUN Akan Dibubarkan Mac Tahun Depan


 Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengumumkan bahawa Dewan Undangan Negeri itu akan dibubarkan Mac tahun depan bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan.
Inilah buat pertama kalinya sebuah negeri di Semenanjung Malaysia mengumumkan tarikh pilihan raya negeri secara bersendirian dan lebih awal dari Kerajaan Persekutuan.

Jam Tangan Platinum Berharga Rm12.6 JutaJam tangan antara termahal didunia ini adalah milik seorang penyanyi lagenda, Eric Clapton. Jam tangan platinum ini bakal dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan yang dilakukan di Geneva di Switzerland.

Wednesday, November 28, 2012

Al-Qassam Mampu Jahanamkan Pasukan Israel Dengan 1093 Roket

 Brigade Al-Qassam, sayap ketenteraan Hamas, telah mengumumkan bahawa mereka telah menembak lebih dari 1000 buah peluru berpandu dan roket sejak awal serangan Israel ke Gaza pada Isnin 19/11 lalu.

Brigade menyatakan telah menembak 192 roket dan peluru berpandu pada Ahad. Salah satunya mampu menembusi kota Hartsilia untuk pertama kali. Jaraknya sekitar 80 km dari Gaza, Selain itu, alqassam berjaya menembak jatuh helikopter Israel dengan menggunakan peluru berpandu permukaan udara.

Tuesday, November 27, 2012

PRU13 bukan bulan depan
Datuk Seri Najib Tun Razak dikatakan telah mengesahkan bahawa Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tidak akan diadakan bulan depan meskipun dalam temu bual sempena Perhimpunan Agung Umno (AGM) 2012, yang disiarkan kelmarin, beliau ada mengatakan musim hujan bukan halangan untuk memanggil pilihan raya.

Monday, November 26, 2012

Kerusi Parlimen 'selamat' BN bawah 100


Menjelang PRU 13
Menjelang PRU 13
SHAH ALAM - Barisan Nasional (BN) setakat ini hanya selamat di 96 kerusi manakala Pakatan Rakyat (PR) pula selesa dengan 68 kerusi sementara selebihnya akan menjadi perebutan di antara kerajaan pemerintah dan pembangkang dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), kata seorang lagi ahli akademik pusat pengajian tinggi tempatan.

Search This Blog