Friday, July 15, 2011

dimanakah maruah pemimpin negara 1 malaysia


Lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak ke United Kingdom hari ini diberi sambutan 'hangat' oleh penunjuk perasaan yang berpakain serba kuning.

NONEMereka membidas tindakan kerajaan yang menekan ribuan peserta perhimpunan BERSIH 2.0 Sabtu lalu yang menuntut pembaharuan dalam sistem pilihan raya negara.

Thursday, July 14, 2011

najib di malukan Perdana Menteri Britain,

KerajaanRakyat : Perdana Menteri Britain, David Cameron dilaporkan telah membatalkan jamuan makan tengah hari sempena lawatan rasmi Perdana Menteri Najib Altantuya, lapor seorang wartawan dari Filipina di London!! 

Menilai Hukum Hudud Dari Segi Saintifik

Hukuman hudud yang dijalankan di Somalia

Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina, hendaklah kamu sebat tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali sebat dan janganlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dalam menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kepada Allah dan hari akhirat dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yang dikenakan kepada mereka itu oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman.
(An-Nur:2, al Quranul Karim)

Wednesday, July 13, 2011

wajarkah dengan balasan yang dipulangkan kepada rakyat.

tak malu kah pemimpin negara 1 malaysia bila berhadapan dengan pemimpin negara luar selepas kejadian yang berlaku pada 9 julai lepas. mengaku negara demokrasi berparlimen,tapi bila rakyat pakai baju warna kuning pun kena tangkap.maka sama lah pemimpin negara 1 malaysia yang berketua APCO seperti pemimpin yang digulingkan baru-baru ini.

Monday, July 11, 2011

10 Penipuan Besar Tentang Israel


Wartawan Belgium, Michel Collon, menggunakan bukunya, ‘Israel, let’s talk about it’ (Israel, mari kita berbicara mengenainya) untuk mendedahkan bagaimana laporan media Eropah melakukan penipuan berdekad-dekad dalam usaha mereka menyokong kewujudan negara haram Israel.

Sunday, July 10, 2011

Keistimewaan Pengebumian Umat Islam

Kesederhanaan yang memberikan keindahan

“Kamu tahu tak, orang cina yang mati kalau nak kebumikan mayat diorang kena sediakan lebih kurang RM20 ribu tau” seorang sahabat saya membuka perbualan ketika kami sedang berjalan ke arah liang lahad untuk mengebumikan seorang jenazah yang baru sahaja meninggal dunia di taman perumahan kami.

Jangan sangka gari, peluru boleh takutkan orang !


Oleh NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT
Saat ini saya sedang berada di Masjidil Haram, Makkah al-Mukarramah mehttps://lh3.googleusercontent.com/-v8Ilj7z_38w/TWsYeNRvp_I/AAAAAAAANCE/iFqli8FMGhg/s1600/NIK+AZIZ.jpgnunggu waktu solat Zohor dan menghadap wajah saya ke Kaabah. Insya Allah selepas Asar, saya akan bertawaf wida’ dan akan meninggalkan Tanah Suci. Baru sebentar tadi saya dimaklumkan tentang penahanan Datuk Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS.

Search This Blog