Friday, May 11, 2012

Bersediakah Umno hadapi PRU13 bulan depan?

 Sambutan ulangtahun ke-66 Umno selama tiga hari mulai hari ini, menjadi tumpuan utama, bukan sahaja di kalangan ribuan ahli Umno yang akan membanjiri Stadium Nasional Bukit Jalil mulai hari ini, tetapi juga rakyat di seluruh negara yang mengharapkan ucapan presiden parti itu malam ini, akan menyingkap sesuatu jawapan terhadap penantian mereka selama ini.

Thursday, May 10, 2012

Tarikh Pembubaran Parlimen Pilihanraya Umum (PRU Ke 13) Pada 14 Mei 2012 Ini?Kalau di negara lain,parti politik yang bertanding akan diberitahu lebih awal supaya “lebih bersedia”. Tetapi di Malaysia lain pula ceritanya. Setiap parti politik mesti sentiasa bersedia & terus bermian teka-teki berdepan dengan “kemungkinan” pembubaran parlimen Pilihanraya Umum (PRU ke 13) pada bila-bila masa sahaja daripada sekarang ini

Maklumat Bocor!! Parlimen Bubar 14 Mei Nih.. Ini BuktinyaIni maklumat baru yang diterima dari seorang sahabat, ustaz nih merupakan Exco DPPN. Mula-mulanya dia sms tetapi untuk lebih memastikan kesahihan maklumat nih, Addin telah telefon beliau. Menurut maklumat beliau, maklumat nih memang telah di berikan oleh sumber dalaman dari Badan Perhubungan United Malays National Organisation (Umno) Negeri sendiri. Menurutnya juga, United Malays National Organisation (Umno) juga telah bermesyuarat dan maklumat nih telah disebarkan kepada semua ahlinya. Bilik gerakan mereka juga telah beroperasi.

Slogan baru 1Malaysia?: Ku tak rela ku tak redha - "Haramjadah!""Ku tak rela, ku tak redha". "Haramjadah!" Nampaknya 1Malaysia semakin gila!

Tidak gilakah namanya apabila seorang Perdana Menteri bercakap sebagai Presiden United Malay National Organisation tiba-tiba tidak rela atau tidak redha peneroka (yakni rakyat) yang tidak bersetuju penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia mengambil apa yang diheboh sebagai ‘Durian Runtuh’?

Wednesday, May 9, 2012

Tarikh pru13: Bomoh dan Pawang Pilihanraya Makin Busy

Makin serabut politik negara, semakin sibuk pawang dan bomoh tak bertauliah meramalkan tarikh pru-13. Dalam masa dua hari ni, berbelas sms masuk meramalkan tarikh pru-13. Cuma satu sms yang saya layan, yang lain saya peramkan aje. Naik bosan dengan ramalan nujum-nujum haprak yang menggunakan beberapa nama pemimpin.

Satu daripada sms dari nujum pilihanraya yang saya terima tertulis macam ni:

"Latest info YB Dr Siti Mariah & PWTC Parliament bubar 14hb Mei. Penamaan calon 26.05. Mengundi 9hb Jun. U ada dengar cerita tak? Semua pihak JPRK/DUN diharap bertindak segera."

Isu Scorpene: UMNO patut mengadakan Perhimpunan Agong Khas


Berbagai-bagai isu yang dihadapi oleh PM Najib nampakya tidak pula mendapat pembelaan dari pemimpin partinya dengan jelas. Pemimpin-pemimpin besar UMNO tidak ada yang kehadapan untuk mempertahankan Najib dalam isu Scorpene.yang Najib dikatakan terlibat secara terus. Pendakwaraya di Perancis telah memberitahu Suaram yang Najib pernah meminta USD 1 billion untuk dimasukkan ke akaun Paremekar Sdn Bhd sebagai syarat untuk DCNI bertemu dengan beliau di Paris. Kenyataan pihak pendakwa itu amat serius kerana ia melibatkan ketua negara sebuah negara yang dikatakan berdaulat ini.

Tuesday, May 8, 2012

Ong Tee Keat dan Kian Sit Har sertai Pakatan Rakyat?"Desas-desus berita menyatakan bahawa bekas Presiden MCA, Ong Tee Keat dan Ketua Wanita MCA Melaka, Kian Sit Hari bakal menyertai PR semakin bertiup kencang.

Perkara ini tidak mustahil kerana Tee Keat jelas sekali semakin dipinggirkan oleh MCA. Beliau kelihataan bergerak berseorangan hanya dibantu oleh rakan-rakan yang setia dengannya. Selepas tewas dalam perebutan jawatan Presiden MCA, Tee Keat dilihat menjalankan agenda individu diirnya sendiri sahaja.

Nik Aziz: Keputusan Majlis Fatwa 'guna sebelah mata'

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat berkata keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan yang mengharamkan perhimpunan yang menurut majlis itu bertujuan tidak baik sepertimana yang berlaku dalam perhimpunan 28 April lalu, dibuat hanya menggunakan "sebelah mata".

Sunday, May 6, 2012

MAT SABU AKHIRNYA BENAR

Akhirnya Penipuan Terbongkar, Memang Berlaku Perlanggaran Antara Mat Sabu Dengan Kereta Polis. Panel Siasatan Suhakam merumuskan kecederaan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu pada himpunan Bersih 2.0 Julai tahun lalu adalah disebabkan pelanggaran dengan kenderaan polis.

Search This Blog