Friday, January 13, 2012

Misteri Hajar Aswad Dan Rahsia Besar Ketika Menciumnya


Hajar Aswad yang terletak di dalam bingkai perak
Hajar Aswad adalah batu hitam yang terletak di sudut sebelah Tenggara Ka’bah, iaitu sudut dari mana Tawaf dimulai. Hajar Aswad merupakan jenis batu ‘Ruby’ yang diturunkan Allah dari syurga melalui malaikat Jibril. Hajar Aswad terdiri dari lapan keping yang terkumpul dan diikat dengan lingkaran perak.

Thursday, January 12, 2012

Gambar Mekah pada 126 tahun yang lampau

التقطت هذه الصور قبل 126 عاماً ..

التقطها طبيب العيون العراقي عبد الغفار البغدادي للحجيج في العام 1885م جمعها الباحث الهولندي
سنوك هرجرونجي وعرضت لاول مرة في أوربا العام 1889 م
Mekah pada tahun 1889 Masehi.

Monday, January 9, 2012

nasaruddin bakal dipecat?

selepas hassan ali di pecat nampaknya ada seorang lagi yang perlu dipecat. dalam sidang akhbar hassan ali yang diadakan selepas beliau dipecat, nasaruddin mat isa juga turut membuat kenyataan di sidang akhbar tersebut. sokongan terbuka kepada prrinsip hassan ali yang menyebabkan pemecatan beliau merupakan satu lagi tindakan dan kenyataan yang melawan arus parti. nampaknya kedua-dua mempelai ini memang merancang untuk dipecat. dan mereka mahu supaya pemecatan itu diatas dasar perjuangan mereka untuk menentang negara kebajikan dan sokongan terbuka pas pada anwar ibrahim.

anwar tak bersalah....jadi siapa yang bersalah

anwar didapati tidak bersalah diatas tuduhan meliwat si saiful bukhari dan mamang sepatutnya mahkamah tidak perlu memanggil anwar untuk membela diri kerana dari awal lagi pertuduhan ini sememangnya terdapat pelbagai misteri dan kepincangan.

Search This Blog