Saturday, September 24, 2011

Najib harus jawab penempatan Myanmar dan Kemboja jadi warganegara di Pekan

Semalam che'GuBard atas nama Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menunaikan janji untuk berada di parlimen Pekan, Pahang untuk menerangkan semula persoalan cincin berlian RM24.45 juta dan kaitanya dengan Rosmah Mansor.

Thursday, September 22, 2011

Lalat dan Penyakit, Rasulullah dan Saintis


Dari Abi Hurairah r.a berkata bahawa Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud: Apabila lalat jatuh ke dalam minuman salah seorang di antara kamu maka rendamkanlah lalat itu kemudian buanglah. Kerana pada salah satu sayapnya terdapat penyakit dan pada sayap yang lain terdapat ubat.
(Riwayat al-Bukhari)

Harga minyak akan turun dalam tempuh 24 jam!

Datuk Sri Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang berjanji akan menurunkan harga Minyak dalam tempuh 24 jam selepas Pakatan Rakyat berjaya menawan Putrajaya pada PRU yang akan datang.Janji ini diikrarkan oleh Anwar dalam ceramah ringkas beliau semasa menghadiri majlis makan malam Aidil Fitri pada malam Isnin

Wednesday, September 21, 2011

Kalau nak ke PUTRAJAYA perlu menyerang

tidak perlu melayan isu yang dimainkan oleh UMNO tetapi perkara yang perlu dilakukan adalah terus menerus membongkar segala penyelewengan dan ketidakadilan yang berluasa. ini tindakan yang wajar dibuat oleh semua kepimpinan Pakatan Rakyat. biar puak-puak UMNO dan sekutunya sibuk untuk bertahan dengan segala alasan yang rata-rata rakyat tahu penuh penipuan dan dusta.

Mat Sabu Terus Dikagumi Rakyat

Ketika hebat dikecam pelbagai pihak sejak kebelakangan ini, namun masih terdapat sejumlah besar penduduk luar bandar yang masih menyokong dan mengagumi kenyataan berani Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu berhubung isu Mat Indera, komunis serta pejuang kemerdekaan.

Menahan Lapar Kerana Menghormati Tetamu


Seorang telah datang menemui Rasulullah s.a.w. dan telah menceritakan kepada Baginda s.a.w. tentang kelaparan yang dialami olehnya. Kebetulan pada ketika itu Baginda s.a.w. tidak mempunyai suatu apa makanan pun pada diri Baginda s.a.w. mahupun di rumahnya sendiri untuk diberikan kepada orang itu. 

UMNO bukan pejuang sebenar kemerdekaan

Oleh Hishamuddin Rais

British telah berjaya dihambat keluar dari Tanah Melayu kerana anak semua semua bangsa telah bangun mengangkat senjata melawan mereka. Perjuangan angkat senjata ini adalah fakta sejarah. Fakta yang selama ini telah cuba ditenggelamkan oleh United Malay National Organisation. Niat busuk menenggelamkan fakta ini bertujuan untuk menipu orang ramai agar percaya bahawa gerombolan United Malay National Organisation ini sahaja yang berhak menjadi 'raja' memerintah Tanah Melayu/Malaysia sampai hari kiamat.

Tuesday, September 20, 2011

Asakah Jamil Khir disebalik pimpinan baru KAGAT

Oleh: ustazkagat

"Berita pembinaan rumah Jamil Khir yang menelan harga jutaan ringgit telah mendorong saya untuk mewnulis artikel ini. Meskipun saya telah meninggalkan KAGAT sejak beberapa tahun lalu namun rasa sayang dan cinta saya kepada KAGAT tetap bersemarak justeru itu saya mengemukakan pandangfan ini untuk perhatian pimpinan tertinggi ATM agar tidak memperjudikan nasib KAGAT dan menyebabkan KAGAT hancur ditangan golongan yang mencari kepentingan peribadi.

Monday, September 19, 2011

PRU13 - perak, pahang dan selangor akan diTAWAN"Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada malam Khamis mengumumkan bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) akan dimansuhkan dan dua undang-undang baru yang sesuai akan digubal bagi memelihara keamanan, kesejahteraan, serta kerukunan hidup rakyat dan negara.

Mansuh ISA: "Penampar" Ke Muka Najib, Pakatan Bukan Rakyatkah? - TGNA

Pakatan bukan rakyat, soal Nik Aziz

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyelar kenyataan Datuk Seri Najib Razak bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dimansuh bukan kerana tuntutan Pakatan Rakyat, sebaliknya bagi mendengar luahan hari rakyat.

Sunday, September 18, 2011

Ramainya Umat Islam Di Rusia


Islam merupakan agama kedua terbesar yang dianut di dalam Persekutuan Rusia. Menurut undian yang dijalankan oleh Pusat penyelidikan pendapat awam Rusia, 6% daripada responden mengaku mereka Muslim.

Pengakuan PM Bangladesh: Anwar minta siasatan, penjelasan Najib

Sumber KeadilanDaily


PETALING JAYA: Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa siasatan terhadap pengakuan Perdana Menteri Bangladesh bahawa rakyatnya memperoleh kerakyatan Malaysia dan layak mengundi.
“Kita minta pengesahan lanjut kerana keterangan itu dari laman web kerajaan Bangladesh, inikan aneh.

Search This Blog