Friday, September 17, 2010

Rahsia Ngeri Sungai Panchau

Sungai Panchau dekat sini kemungkinan memiliki lebih banyak rahsia mengerikan daripada yang dibayangkan.
Di sebalik air sungai yang keruh itu mengandungi ratusan fragmen tulang manusia, dipercayai dijadikan sebagai ‘kubur berair’ bagi mangsa bunuh.
Difahamkan, polis menjumpai lebih 300 fragmen tulang manusia dari dasar sungai yang terletak hanya antara empat dan lima kilometer daripada ladang berlakunya pembunuhan empat individu.

Thursday, September 16, 2010

Tidak Ada PM Selepas Mahathir (Perang Dengan Najib Makin Terbuka)


S"Politik terlalu subjektif dan terlalu sukar dijangka. Ketika Najib naik takhta, beliau cuba mengangkat Mukhriz dan meminggirkan khairy. Tujuannya hanya satu, itulah cara untuk mengelak Mahathir dari mengacau pentadbirannya, sepertimana Mahathir mengacau pentadbiran Paklah. Namun sebaliknya berlaku, kini yang nampak ke depan membela Najib dan 1malaysia hanyalah Khairy. Sementara Mukhriz pula mula menunjukkan kuku, cuba menikam halus Najib dengan menyokong pendirian Mahathir terhadap PERKASA.

Beberapa penemuan baru tetapi di mana VIP?

Oleh: notan

"Assalamualaikum,,..
Berikutan penyiasatan kes bunuh dan bakar di Morib, timbul beberapa penemuan baru yang selama ini tidak disedari dan yang paling utama ialah penemuan beberapa kes orang hilang yang dikesan mempunyai kaitan dengan Dato'Pathmanabhan a/l Nalliannen, suspek utama pembunuhan serta beberapa kes pembunuhan bersiri yang juga mula dikaitkan dengan suspek.Penemuan penemuan baru ini yang sebelumnya semacam terabai begitu sahaja mengejutkan banyak pihak dan sekaligus memberikan polis lebih banyak ruang untuk mendakwa suspek terbabit.

Wednesday, September 15, 2010

Menilai Tun Razak secara objektif


 Abu Firdaus
Sejak tahun-tahun kebelakangan ini, akan dibesar-besarkan mengenai Perdana Menteri Kedua, Allahyarham Tun Razak. Boleh dianggap bahawa penyanjungan ini akan lebih dipandang hebat berbanding Tun Dr Mahathir. Kalau benar-benar ehndak dibuat penilaian mana perdana menteri paling hebat, ia boleh dilakukan secara objektif. Semua perdana menteri itu ada kekuatan dan kelemahan masing-masing.
Kalau dari sudut propaganda dapat difahami mengapa Tun Razak kini lebih-lebih dibesar-besarkan. Maklumlah Perdana Menteri sekarang, Datuk Seri Najib adalah anak Tun Razak. Andai kata Datuk Seri Hishammuddin jadi Perdana Menteri satu hari, maka Tun Hussein Onn akan dibesar-besarkan.

Tuesday, September 14, 2010

Perkasa: Utusan, Mahathir Berpihak Kepada Muhyiddin

Kegagalan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak mengawal media naungan Umno memihak kepadanya dalam isu Pertubuhan Pribumi Perkasa(Perkasa) bukanlah kelemahan pentadbirannya semata-mata.

PRU-13,PR sudah satu kaki ke Putra Jaya

Oleh: cucupakkasim

"PRU-13,tidak keterlaluan jika dikatakan yang kaki kanan PR (Pakatan Rakyat) sudah pun memijak Putra Jaya, dan hanya menunggu masa sahaja untuk melangkah dengan kaki kiri untuk duduk di Putra Jaya bila saja diumumkan PRU yang ke-13 nanti.
(Mustapa Mohamad @ Tok Pa kita pun dah turun padang dan kata dah dekat dah nak PRU dan ahli-ahli umno tolong jangan gaduh sesama sendiri...)

Kejutan Dari Ibrahim Ali Yang Kita Tidak Akan Terkejut


Oleh: WFAUZDIN NS
PERKASA di bawah Ibrahim Ali MP Pasir Mas akhirnya dimalukan oleh Umno. Umno yang mengaku memperjuangkan nasib bangsa Melayu di negara ini menolak PERKASA yang juga mengaku menjadi hero orang-orang Melayu. Kedua-duanya yang `menjual nama' Melayu ini bersengketa kerana apa? Jawapannya mudah, mereka bersengketa kerana masing-masing sebenarnya tidak ikhlas membela nasib orang-orang Melayu.

Islam dijunjung, Sultan disanjung

Imbasan Kembali Peristiwa

Rakyat Malaysia lebih maklum bahawa di setiap negeri yang mempunyai Raja atau Sultan, tugas dan tanggungjawab perihal agama Islam diletak di bawah bidang kuasa Kebawah Duli.
Secara tidak langsung, Kebawah Duli adalah Khalifah kepada setiap rakyatnya yang beragama Islam dan juga yang bukan beragama Islam. Perintah Baginda mengenai hal ehwal agama mestilah dipatuhi oleh sekalian rakyat jelata dan sudah tentu ianya adalah kepada ajaran Al-Quran dan Hadis.

Monday, September 13, 2010

Tengku Muhammad Faris dimasyhurkan Sultan Kelantan

Tuanku Muhammad Faris Petra Ibni Sultan Ismail Petra dimasyhurkan sebagai Sultan Kelantan yang baru berkuat kuasa hari ini. Pengisytiharan pemasyhuran itu diumumkan oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di Balai Rong Seri Istana Balai Besar di sini pada pukul 12.30 tengah hari ini.
“Maka dengan ini diisytiharkan mengikut perkara 29 A Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Kelantan melantik dan mengesahkan Pemangku Raja Kelantan menaiki takhta menggantikan ayahanda baginda berkuat kuasa hari ini,” katanya.

Golongan bawahan terperangkap?

Golongan berpendapatan dan berpendidikan rendah akan terperangkap dalam gagasan kerajaan yang mahu menjadikan Malaysia sebuah ekonomi berpendapatan tinggi. Keadaan itu akan menjadi realiti jika Model Baru Ekonomi (MBE) yang menjadi tulang belakang kepada transformasi ekonomi Malaysia itu tidak memberi fokus kepada golongan tersebut.
Ketua Eksekutif Institut Penyelidikan dan Kajian Antarabangsa (ISIS), Datuk Dr. Mahani Zainal Abidin berpendapat, MBE patut memberi tumpuan kepada golongan tersebut dengan meningkatkan kemahiran mereka dalam bidang-bidang yang diceburi.

Sunday, September 12, 2010

Benarkah ini Sumber Kewangan Baru Najib?


"Selama lebih kurang 10 tahun dan setelah melalui pemerintahan tiga Perdana Menteri termasuk yang ada sekarang, kontrak untuk landasan berkembar keretapi elektrik dari Gemas ke Johor Bahru masih tidak menentu. Meskipun telah dipersetujui oleh Pemimpin China dan tiga Perdana Menteri, yang kemudiannya disahkan dengan penganugerahan ‘Letter of Intent’ kepada China Railways Engineering Corporation (CREC), kerajaan menariknya kembali.

Search This Blog