Friday, September 24, 2010

GAMBAR: Hubungan Pengerusi Eksekutif I'DA World Group dengan pemimpin Umno.


"Umno kononnya ingin menafikan hubungan mereka dengan pengerusi syarikat Eksekutif I'DA World Group Sdn. Bhd..kononnya mereka tak pernah kenal dengan syarikat ini.. Mereka membuat isu kononnya kerajaan PAS mudah terpengaruh dengan syarikat penipu ni, PAS mudah terpesona dengan janji-janji manis syarikat ni..dan pelbagai lagi kutukan serta ejekan..seolah2, pemimpin dan parti mereka tak pernah berurusan dengan syarikat ini..

Thursday, September 23, 2010

PDRM ADALAH DIBAWAH KEMENTERIAN DALAM NEGERI. DAN SIAPAKAH MENTERI KEMENTERIAN TERSEBUT?

tcw4malaysia
.Telah beratus tahun PDRM, melaksanakan tugas dan tanggungjawap demi memastikan keamanan dan kselamatan Negara kita terjamin.
Namun, kritikan demi kritikan sama ada dari individu2 mahupun pertubuhan Politik dan NGO, kencaman yang amat keras dan, sepatutnya tidak harus menyalahkan PDRM sahaja.
Kita harus mengkaji dan belajar daripada kesilapan kenapa PDRM sering di persoalkan kewibawaan PDRM sejak kebelakang ini? Terutama sekali dalam mempersoalkan keselamatan warga Malaysia terdedahkan kepada jenayah begitu ketara sekali!

Dedahkan siapa pihak ketiga ganggu tugas polis

Oleh MOHAMAD SABU
Beberapa kali kenyataan parti-parti politik dan badan-badan NGO yang menyentuh tentang pasukan Polis Diraja Malaysia dalam soal tanggungjawab, keberkesanan melawan jenayah, kecekapan dalam menanggani sesuatu isu.
Kita melihat ada semacam perkara yang tidak kena cara pasukan polis Malaysia menjalankan tugas mereka. Polis dilihat tidak bebas dan kehilangan wibawa dalam usaha mereka untuk melaksanakan penguatkuasaan undang di Malaysia.

Baru Replika! Umno dah terkejut beruk. Kalau betul2 macamana?

Oleh Ustaz Saiful Bahri
Riuh seantario apabila media memainkan isu bahawa kerajaan Pas Kelantan mendapat derma sebanyak 4 billion. Fuhhh banyak tu. 10 tahun memerintah Kelantan pun tak tahu dapat ke tak jumlah sebanyak itu. Gempar dibuatnya.
Bagi orang Pas memang tak masuk dalam kepala pun isu macam ni. Sebab kita tahu pendokong Pas yang menjadi tulang belakang adalah fuqara dan masakin. Kalau benar orang nak bagi derma pun, mereka buat sembunyi2. Yelahh! Ini kan kerajaan Malaysia. Umno-Bn bukan boleh senang tengok orang senang.. dengki le. Apatah lagi usaha untuk mencalarkan imej Tok Guru dan Kerajaan Pas di Kelantan berterusan.

PEMBUNUH SOSILAWATI DAPAT ILHAM DARI KES ALTANTUYA ?Oleh : Mohamed Hanipa Maidin

Jika kita perhatikan ada ciri-ciri persamaan antara kes pembunuhan Altantuya dengan kes pembunuhan Sosilawati.
Apa yang jelas persamaan pertama bagi kedua-dua kes tersebut adalah kedua-dua mangsa adalah wanita. Kedua-duanya dari negara 2M- Mongolia dan Malaysia. Kekejaman penjenayah ke atas golongan wanita di negara ini boleh dilihat dari kes pembunuhan kanak-kanak dan remaja perempuan sehinggalah ke wanita dewasa sama ada wanita Malaysia atau wanita Monggolia.

Tuesday, September 21, 2010

Gambar-Gambar Kediaman Pemimpin Atasan UMNO


Ini merupakan rumah peribadi Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.
http://beritasemasa.com/imej/rumah7.jpg
Sekarang ini beliau pun sudah menjadi Perdana Menteri Malaysia, jadi kediaman rasminya ada di Seri Perdana Putrajaya

Monday, September 20, 2010

Gambar yang tak ingin Umno lihat

Gambar Yang Menyebabkan Pimpinan Umno Meracau Dalam Tidurrr..

Gambar ini memaparkan kepada kita akan hormatnya seorang Raja terhadap seorang ulamak yang selama ini
difitnah dan dibenci oleh pemerintahan BN.
Pernahkah anda melihat sebelum ini,seorang Raja memberi laluan kepada seorang ulamak seperti gambar di atas..?? Maka dengan kuasa Allah,seseorang itu mampu dinaik dan dijatuhkan hanya dengan kehendakNya.
Mungkin inilah suasana yang paling memilukan dan menghiris hati juak-juak Umno dalam misi merampas kembali Kelantan dan mereka hanya mampu menelan air liur yang selama ini dikulum.

Search This Blog