Saturday, August 7, 2010

Muhyiddin buat lawak lagi.........

Oleh: notan
"Nak tergelak bila membaca lapuran yang menyebut Mahyudin mahu rakyat menilai Ir.Nizar kerana membuat kecoh di DUN Perak.Menurut Mahyudin Ir.patut mematuhi arahan speaker dan perlu mematuhi peraturan dewan.Sekali pandang betul kata kata Mahyudin itu tetapi dua kali pandang ianya menjadi bahan lawak.

Friday, August 6, 2010

Usir UMNO-BN dari Putrajaya

Oleh: ruhan

"Najib dan Ahmad Maslan melenting apabila Suara Keadilan menjadikan "FELDA Bankrap" sebagai tajuk utamanya. Ekoran peristiwa itu, akhbar tersebut tidak diberi keizinan untuk terbit hingga kini. Namun demikian, Ahmad Maslan tidak berani berdebat dengan ANAK. Nak berdialog pun sampai sekarang tidak jadi-jadi.

Thursday, August 5, 2010

Sombongnya Zahid


Oleh Ustaz Misbahul Munir
Dalam majlis penyampaian hamper sempena Ramadhan di Rungkup Bagan Datoh baru-baru ini, dilaporkan oleh beberapa penerima yang Zahid ada berkata "...pembangkang kalau muka tak malu, ambil lah ". Itulah lebih kurang bunyinya kata-kata yang keluar dari mulut Zahid. Sinis dan cukup menyakitkan hati mana-mana yang mendengarnya.

Petisyen Zaid ditolak, kemenangan Kamalanathan sah

Mahkamah Pilihan Raya di sini hari ini menolak petisyen pilihan raya Datuk Zaid Ibrahim dan mengesahkan bahawa Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan dipilih secara sah pada pilihan raya kecil, April lalu. Keputusan dibuat oleh Hakim Datuk Azhar Mohamed yang membuat keputusan selepas membenarkan bantahan awal Kamalanathan bagi membatalkan petisyen Zaid

Balik cepat Najib!

oleh : tokpepijat

Malang bagi PM Najib. Sepatutnya bercuti bersama Rosmah di luar negara suatu yang menggembirakan.
Tetapi sebaliknya berlaku. Kenyataan Sifu Najib, Dr Mahathir yang dengan pantas disokong Timbalannya Muhyiddin tentang kegagalan konsep 1Malaysia bagai merobek hati dan jantung Najib dan mencacatkan tempo kegembiraan bercuti Najib.

FDI : UMNO berusaha memperbodohkan rakyat..

oleh Jil FityanBiasa dengar,Masa minyak naik :
"Jangan manjakan rakyat dengan subsidi. Sudah tiba masanya rakyat hidup tanpa tongkat dan mentaliti mengenai subsidi, sepatutnya dihapuskan sama sekali"
"Walaupun harga minyak naik, tapi harga minyak kita jauh lebih murah berbanding dengan Singapura,

Wednesday, August 4, 2010

Pakatan Rakyat Desak Rombak Sistem Lantikan Peguam Negara, Hakim
Bekas Pengerusi Transparency International (TI) Malaysia, Senator Tunku Abdul Aziz mencadangkan agar kerajaan mempertimbang dan mengkaji untuk membuat pindaan berkaitan pelantikan Peguam Negara.

Menurut beliau kaedah pelantikan Peguam Negara yang diamalkan masa kini mewujudkan prasangka diminda rakyat bahawa dibuat bermotifkan politik dan pilihan calon menurut kehendak siapa yang berkuasa dan bukannya berdasarkan kelayakan serta keyakinan orang ramai.

Rakyat Perak Diseru Buka Mata, Minda Terhadap Kebobrokon Umno-BN


 Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta seluruh rakyat Perak buka mata dan minda serta menilai kegagalan pentadbiran Umno-Barisan Nasional selepas mereka merampas kerajaan negeri pakatan Rakyat Perak secara kotor dan keji.Anwar menyeru rakyat Perak supaya menimbang dan melihat sendiri bagaimana setelah rampasan kuasa yang melanggar lunas Perlembagaan Negara, Umno-BN telah merosak ekonomi dan memiskinkan negeri itu.

Tuesday, August 3, 2010

Hancur Malaysia Selagi Umno-BN Dibiarkan Menguruskan Negara
Kira-kira 30 isu penyelewengan di dalam Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan (Felcra) yang dibentangkan hari ini yang cuba disembunyikan oleh pengurusan Felcra daripada diketahui warga Felcra, sekaligus menafikan hak kamu sebagai peserta Felcra, demikian kata bekas Menteri Besar Pakatan, Datuk Seri Nizar Jamaluddin.

Anwar dakwa Jho Low dapat lapangan terbang Sg Besi

Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa jutawan Low Taek Jho, yang lebih dikenali dengan panggilan Jho Low, telah diberikan kontrak pembangunan semula pangkala udara Sungai Besi.
Berucap pada ceramah di Taman Ehsan, Selayang malam semalam, Anwar membidas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib yang didakwanya tergesa-gesa menswastakan aset negara untuk mendapatkan keuntungan segera.

Monday, August 2, 2010

BN tidak bersedia hadapi PRU-13KUANTAN - Penyelaras Pakatan Rakyat (PR), Datuk Zaid Ibrahim yakin Barisan Nasional (BN) tidak akan mengadakan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) dalam masa terdekat kerana berada dalam keadaan terdesak untuk mendapatkan sokongan daripada rakyat.

Peringatan buat Saiful


Ummi Hafilda Ali------> salah seorang dalang utama dalam konspirasi Anwar, telah digugurkan menjadi anak kepada bapanya sebelum beliau meninggal.Azmin Ali yang sebapa dengan Ummi mengesahkan perkara tersebut. Apakah nasib yang menanti seorang yang telah tidak diakui anak oleh bapanya sendiri dan bapanya meninggal sebelum sempat memaafkannya?

Sunday, August 1, 2010

Pakatan sebulat suara calon PM


Pakatan Rakyat (PR) sebulat suara bersetuju memilih Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri (PM) sekiranya sokongan rakyat menyebelahi mereka dalam pilihan raya umum akan datang.
Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail berkata, pemilihan itu diputuskan seawal Pilihan Raya Tahun 1999, sejak gabungan parti pembangkang antara tiga parti dipanggil Barisan Alternatif (BA).

Search This Blog