Saturday, October 15, 2011

Sejarah Yang Digelapkan : Islam Di Benua Amerika


Sejarah mereka telah digelapkan

Jika
 anda melawat Washington DC, pergilah ke Perpustakaan Kongres (Library of Congress). Disana anda boleh melihat perjanjian kerajaan Amerika Syarikat dengan suku Cherokee, iaitu salah satu suku Indian, tahun 1787. Pada perjanjian itu, anda akan menemui tanda tangan Ketua Suku Cherokee yang bernama Abde Khak dan Muhammad Ibnu Abdullah.

Friday, October 14, 2011

Saintis Barat Akui Matahari Akan Terbit Dari Barat


AL-FALAK atau Astronomi merupakan satu bidang ilmu yang begitu kompleks dan rencam untuk dihuraikan, malah keterbatasan daya fikiran menyebabkan manusia tidak dapat mengkaji sesuatu perkara dengan lebih mendalam.

Thursday, October 13, 2011

Kanak-Kanak Yang Dapat Melihat Malaikat

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs313.ash1/27796_392426223325_592438325_3901197_8200273_n.jpg
Foto hanya hiasan sahaja. Peristiwa ini berlaku di timur tengah tiada kaitan dengan gambar yang dipaparkan. Cuma peristiwa benar-benar berlaku kepada keluarga yang berpegang teguh pada ajaran Islam.

Kisah Nabi Daud Dengan Ulat


Ingatlah, bahawa semua makhluk Allah sentiasa berzikir memuji kebesaran Allah

Wednesday, October 12, 2011

Tidak salah kritik Raja-raja

Akta Hasutan 1948 memperuntukan bahawa tidak menjadi kesalahan bagi seseorang mengkritik Raja-raja Melayu asalkan mereka tidak menuntut pemansuhan institusi raja itu, kata pakar perlembagaan, Prof Dr Abdul Aziz Bari.

HUDUD. antara malaysia dan brunei

Di negara kita apabila Pas hendak laksanakan hudud ada dua golongan yang menentang, satu adalah orang yang mengaku islam dan satu lagi orang bukan islam. Yang bukan islam menentang memang mudah diterima kerana pemahaman yang kurang tentang agama islam, tapi yang peliknya apabila orang yang mengaku islam pun menentang juga. Tidakkah mereka sedar perbuatan menolak hukum dan perintah allah itu boleh menyebabkan akidah dan iman kita rosak...bahasa mudahnya murtad. Kita tidak boleh ambil separuh dan buang separuh kandungan dan perintah yang terdapat didalam al-quran. Apa lagi alasan yang ada untuk tidak melaksanakan HUDUD dinegara kita.....tidak sesuai kerana negara kita mempunyai masyarakat majmuk....sebenarnya alasan itu mempertikaikan kekuasaan allah taala.

Monday, October 10, 2011

Peter Casey Tidak Malu Menunaikan Solat di Starbucks


Peter Casey tidak kekok solat di tempat awam

Peter Casey atau Abdul Malik, berlatar belakangkan seorang Yahudi-Kristian. Namun pencarian spiritual pemuda berusia 23 tahun ini berakhir kepada agama Islam. Seawal usia 15 tahun, pemuda lulusan Queens College ini memutuskan untuk bersyahadat dua kalimah syahadah.

Najib Hina Petani Dan Nelayan - Anggap Ia Kelas RendahPerdana Menteri hari ini memberitahu ahli penyokong BN hari ini bahawa pilihan raya umum ke 13 sangat dekat.

Berucap di majlis penerangan perdana BN Wilayah Persekutuan di PWTC, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata “gendang pilihan raya sudah dipalu dan gemanya semakin dirasai”

Sunday, October 9, 2011

Bajet Morfin One-off


Oleh: ruhan

"Pakatan telah mengemukakan bajet alternatif mereka lebih awal daripada UMNO/APCO-BN. Pakatan memperuntukkan sebanyak RM220 bilion. UMNO/APCO-BN memperuntukkan sebanyak 232.8 bilion. Dr. M kata bajet Pakatan tidak realistik. Anwar kata bajet UMNO/APCO-BN tidak realistik. Reaksi yang diberi oleh Najib terhadap komen tersebut menampakkan sikap bongkaknya kerana menganggap Pakatan mati akal untuk menyerangnya. Dia menganggap dirinya terlalu hebat. Yang sudah bertalu-talu dikomen dan dihentam setakat ini dia tak baca ke? Tinggi sangatkah darjah ujub dalam kalangan pemimpin UMNO/APCO-BN? Itu belum lagi serangan di Dewan Rakyat nanti.  Rugikah kalau merendah diri? Tambah memalukan ialah UMNO/APCO-BN menciplak banyak benda dari Pakatan demi menunjukkan bajet mereka lebih baik daripada Pakatan.

Search This Blog