Saturday, September 29, 2012

Tarikh PRU13: Najib berdepan jalan mati!
Harapan untuk berlakunya PRU13 pada hujung tahun ini nampaknya semakin tipis walaupun masih tidak mustahil untuk berlaku. Halangan besarnya ialah musim haji. Jemaah haji terakhir akan pulang ke tanahair pada hujung bulan November. Umno pasti tidak mahu tercalar sokongan di kalangan orang Melayu dengan isu Melayu sebab itulah sasaran terakhir mereka.

Bajet 2013 sekadar janji politik BN


 Bajet 2013 yang dibentang Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, hari ini hanya ucapan panjang yang penuh janji-janji manis bagi menghadapi pilihan raya umum.

Thursday, September 27, 2012

Kisah Amin Ketua Kumpulan Al-Maunah Sebelum Ke Tali Gantung

Mungkin ada di antara kita tidak lagi mengetahui tentang apakah proses yang diperlukan sebelum banduan akhir dijatuhkan hukuman gantung (LINK). Itu proses, kini ada ada sebuah kisah yang mana ia diceritakan oleh seorang ustaz tentang apa yang berlaku di penjara Sg. Buloh. Sebuah kisah benar. Mengikut cerita beliau, semasa beliau habis memberi ceramah agama kepada banduan-banduan di sana, Pengarah Penjara telah berjumpa dengan beliau dan menceritakan pada beliau tentang seorang banduan yang bernama Amin.

Bajet Pakatan tawar ‘lebihan wang di poket rakyat’


Anwar Ibrahim parlimen
Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat pada majlis pembentangan Bajet 2013 pihaknya di bangunan Parlimen 

Wednesday, September 26, 2012

Tangguh laporan Ketua Audit Negara: BN takut apa?


 DAP hari ini mempersoalkan keengganan kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk membentangkan laporan Ketua Audit Negara 2011 terlebih dahulu sebelum membentang belanjawan dan menyifatkannya sebagai tindakan yang mempersenda konsep serta prinsip kebebasan autonomi parlimen.

“Pergi Mampus Dengan Air Pahang!!”


KENYATAAN berani di atas itu dikeluarkan oleh seorang pemimpin Pakatan Rakyat Selangor yang penulis temui semalam.  Asalnya penulis ingat ulasan itu berbunyi kekecewaan tapi sebetulnya itu ulasan berunsurkan kelegaan!!

Tuesday, September 25, 2012

Kita tak baca PRU13 tahun ini'

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi membayangkan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tidak akan berlangsung tahun ini, lantas melenyapkan spekulasi pelbagai pihak kejutan, yang dinantikan, bakal berlaku November atau awal Disember ini.

Monday, September 24, 2012

Menteri Boros, Salahkan Soros

Tan Sri Nor Mohamad Yakcop soros mata wang
Kenapa spekulator matawang George Soros dikecam sebagai penyangak, ketika pihak yang bertanggungjawab atas kerugian RM5.7 bilion Bank Negara Malaysia (BNM) melalui dagangan pertukaran asing (forex) dinaikkan pangkat?

Search This Blog