Saturday, October 29, 2011

Surat bekas ketua jabatan siasatan jenayah Bukit Aman kpd PM"Mat Zain bin Ibrahim,
20hb.Oktober 2011

Kepada,


YAB Dato Seri Mohd.Najib Tun Abd.Razak,
Perdana Menteri Malaysia,
Jabatan Perdana Menteri,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
Putrajaya.

Assalamualaikum wbt.

Yang Amat Berhormat Dato Seri,

RULE OF LAW-KERAJAAN MUNGKIR JANJI.

1. Kerbau dipegang pada talinya,Manusia dipegang pada janjinya.Rakyat pula memegang Perdana Menteri pada segala kata-katanya.Jujur dan ikhlas atau tidak, seorang PM, akan diukur dari sejauh mana beliau menunaikan janji-janji yang telah dilafazkan.

Wednesday, October 26, 2011

Najib bubar parlimen

 Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka bubar parlimen pada 11 November depan bagi membuka jalan kepada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) sekembalinya dari Mekah sekitar 6 November, seterusnya 1 Disember akan diumumkan sebagai hari penamaan calon dan 10 Disember (Sabtu) sebagai hari mengundi.

Monday, October 24, 2011

Isu Raja: Siapa lebih derhakaJangan sesekali mudah percaya UMNO bila mereka mula bercakap soal institusi Raja di Malaysia. Begitu juga, jangan kita terpedaya dengan Mahathir Mohamad bila dia membuka mulut tentang isu Raja.
Mantan Perdana Menteri itu menempelak Prof Aziz Bari sebagai ‘kurang ajar’ atau kasar bila pensyarah undang-undang itu menyatakan buah fikirannya yang institusi Raja tidak boleh lari dari kritikan. Mahathir bercakap seolah-olah terlupa akan sejarah diri sendiri yang pernah mengherdik, menghina Institutsi Raja sewaktu memerintah.

Sunday, October 23, 2011

Berakhirnya Gaddafi satu teladan buat Najib, Dr. M dan para pembesar UMNO
Satu lagi hayat seorang tirani asal Timur Tengah melayang terbang. Sebuah jilid sejarah dunia telah ditamatkan, dan adalah satu teladan yang patut diambil kira oleh tirani asal negara Malaysia untuk benar-benar mengerti apa yang tidak boleh diketepikan lagi di dalam dunia sekarang – perubahan, demokrasi dan kuasa rakyat.
Muammar Gaddafi, atas semua kata-kata semangat dan hasrat untuk ‘terus melawan’ muncul merayu; jika laporan yang memetik beliau sebagai berkata “jangan tembak!, jangan tembak!” lalu diheret keluar dari tempat persembunyiannya di daerah Sirte, oleh pejuang-pejuang National Transitional Council (NTC).

Search This Blog