Friday, November 2, 2012

RAHSIA GARAM ..AMALAN SUNNAH YANG TIDAK DI KETAHUI


Amalan Rasulullah S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas 

makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan 

keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan 

perut dari menyerap racun.

Wednesday, October 31, 2012

Gambar-gambar di dalam Piramid


Piramid adalah pembinaan bangunan yang sudah digunakan sejak lama oleh bangsa Mesir kuno mahupun bangsa Maya, digunakan sebagai makam raja-raja masa terdahulu serta menjadi tempat ibadah aktiviti-aktiviti penyembahan.

BN - Dari tanah kamu datang, kepada tanah kamu kembaliSebelum kita jawab Dato Najib- kita komen sedikit mengenai kenyataan Dr Mahathir. the man who can walk on water. setelah 55 tahun, dibawah pemerintahan UMNO, Dr Mahathir kata orang Melayu mengemis ditanah air mereka sendiri. Adakah keadaan demikian disebabkan oleh PAS, PKR dan DAP? Atau adakah keadaan orang Melayu itu disebabkan kesemulajadian mereka iu berbangsanya Melayu?

Tuesday, October 30, 2012

Kalimah Allah di Cap Jari

Subhanallah! Kalimah Allah di Cap Jari | Kalimah Allah telah dijumpai pada cap jari seorang manusia yang identitinya tidak diketahui. Dalam gambar yang banyak tersebar di facebook ini, antara tulisan lain yang boleh kita dapati ialah, “way to jannat” yang bermaksud jalan ke syurga. Satu lagi tulisan ialan “Dikkat” yang berkemungkinan nama pemilik ibu jari yang istimewa ini. Apa-apa pun, mari kita lihat cap jari yang mempunyai kalimah Allah ini. Semoga iman dan amal kita bertambah insyaAllah. Subhanallah. Maha Suci Allah.

Search This Blog