Saturday, April 7, 2012

PRU 13 23 JUN 2012?"Ramai yang bertanya  bilakah PRU 13. Pengerusi SPR tak berani mmengatakan PRU 13 akan berlaku pada mac ini.
Bulan Mac sudah habis, maka benarlah kata pengerusi SPR ketika ditanya pihak media massa dalam satu slot TV 9 tak lama dulu.Sekarang ini kita berada didalam bulan April yang barangkali tak mungkin akan diadakan PRU 13 pada bulan ini.

Friday, April 6, 2012

Kilang organ mayat manusia yang mengerikan


Cuba perhatikan gambar-gambar ini suasana didalam kilang yang membedah mayat-mayat yang mati dalam kemalangan,mayat yang tidak dituntut ataupun mayat mereka yang setuju untuk mendermakan organ mereka.

Thursday, April 5, 2012

Walaupun RM1, menteri tidak boleh belanja lebih


"Menteri Kewangan tidak boleh berbelanja lebih sekalipun RM1 daripada jumlah diperuntukkan apatah lagi peruntukan itu diluluskan dalam parlimen," tegas Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad  Beliau berkata demikian merujuk kepada anggaran perbelanjaan tambahan  kedua 2011 (2012) yang dibentangkan oleh Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai, dilihat melebihi daripada jumlah yang diperuntukkan.

lapuran auta dari najib

Apa yang boleh kita jangkakan bila Najib memberi lapuran keatas diri nya sendiri? Takkan dia nak kata dia tidak baik? Dia tidaklah dumb as he looks untuk menurunkan markah keatas hasil kerja nya. Tentu semua baik. Dan dakwaan itu akan di sambut dengan ululah-ing dari para pengampu yang mahu di calunkan semula sebagai calun. Ini perkara biasa dalam budaya UMNO.

Wednesday, April 4, 2012

penyata ini yang menyebabkan dewan kecoh

Penyata minoriti Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya

Kongsi |
1.0  Pendahuluan

Ketiga-tiga wakil Pakatan Rakyat dalam Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya iaitu Ahli bagi kawasan Gombak Mohamed Azmin Ali, Ahli bagi kawasan Rasah Loke Siew Fook dan Ahli bagi kawasan Kuala Krai Dr.Hatta Md Ramli telah mencadangkan supaya satu Penyata Minoriti dilampirkan bersama Laporan Akhir Jawatankuasa semasa mesyuarat terakhir Jawatankuasa dijalankan pada 29 Mac 2012.

Monday, April 2, 2012

Situasi selepas Parlimen bubar lebih menakutkan BNRamalan bahawa pilihanraya umum ke 13 akan berlaku pada bulan November 2011 sudah berlalu. Ramalan bahawa PRU13 akan berlaku pada Mac 2012 pun berlalu juga nampaknya.

Ramalan terbaru yang sangat popular ketika ini ialah awal bulan Jun tahun ini. Hampir kesemua PRU di negara ini diadakan ketika cuti penggal sekolah kerana sebahagian besar tempat mengundi dan mengira undi adalah di sekolah, jadi rutin persekolahan tidak terganggu sewaktu cuti.

PRU 13!!! SPRM kata parti politik tak boleh guna kemudahan kerajaan, bagaimana SPR kata UMNO boleh?


Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Mohd Shukri kelmarin menyatakan adalah tidak dibenarkan sesebuah parti menggunakan kemudahan kerajaan selepas pembubaran Parlimen mahupun Dewan Negeri.

"Penggunaan kemudahan kerajaan termasuklah kenderaan selepas pembubaran adalah memang tidak boleh.

Sunday, April 1, 2012

LAWAK AHAD: HASAN DAN TIKET WAYANGHasan nak pegi tengok wayang kat panggung dgn isterinya. Sampai di kaunter
tiket, Hasan beli dua tiket untuk dirinya dan isterinya. Tak lama kemudian, Hasan
datang semula ke kaunter tiket tadi dan membeli dua lagi tiket...

Search This Blog