Friday, September 21, 2012

Gaji Minimum RM900, Janji Tidak Ditepati

Garis panduan yang dikeluarkan sekali lagi membuktikan bahawa Kementerian Sumber Manusia dan Kerajaan BN tidak mampu menepati janjinya dalam melaksanakan gaji minimum di Malaysia.

10 Lapangan Terbang Terbaik Dunia


Dari data survey yang dilaporkan oleh Skytrax World Airport, yang didapati daripada responden yang sebahagian besar adalah pelancong dunia, diperolehi data 10 Lapangan Terbang Antarabangsa terbaik di dunia. data yang diambil dalam penilaian ini adalah Kebersihan lapangan terbang, kemudahan, ketepat waktu, serta kemudahan yang disediakan di lapangan terbang tersebut.

Thursday, September 20, 2012

Petanda Besar Kiamat: NASA Sahkan Matahari Sudah Terbit Dari Barat


Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

Wednesday, September 19, 2012

Dr M tak jangka BN akan menang besar 
Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menjangka BN akan memenangi pilihan raya umum akan datang, tetapi tidak pasti sama ada ia akan menang dengan majoriti yang meyakinkan.

Dalam ucapannya di Forum CEO Yayasan Kepimpinan Perdana 2012, Dr Mahathir berkata senario ini bermakna status quo
kerajaan persekutuan akan kekal - "lemah".

Patutlah Menteri Umno BN Hidup Senang Lenang


Slip Pendapatan Bulanan bagi Menteri Penuh Malaysia termasuk Ketua-Ketua Menteri..

Tuesday, September 18, 2012

1,365 Janji Kerajaan BN Di Kawasan Luar Bandar Di Sabah Tidak Ditepati


kemiskinan di sabah. janji BN tidak ditepati
DONGONGAN, SABAH: Sukar untuk dipercayai! Jalan berlopak, projek naiktaraf yang tidak selesai-selesai, tanah runtuh dan keadan jambatan yang tidak memuaskan malah membahayakan pengguna merupakan antara dilema dan kesulitan yang dihadapi rakyat Sabah sejak sekian lama terutamanya di kawasan pinggir dan luar Bandar.

Monday, September 17, 2012

Mufti di M’sia: Bekerja untuk Umno atau Tuhan?

Mendiamkan diri dan tidak ambil peduli bagi mufti UMNO/BN adalah suatu kebiasaan di negara ini. Mereka hanya akan menerima arahan dari ketua politik sahaja.
Namun, merekalah yang arif dan sepatutnya menegakkan apa yang hak dan memainkan peranan dalam menjauhi kemungkaran dalam masyarakat. Tetapi, hanya segelintir sahaja yang pernah meluahkan kebimbangan terhadap masalah sosial dan rasuah yang berlaku di depan mata mereka. Setiap hari, penipuan dilaporkan dalam berita. Kes-kes yang melibatkan menteri tertinggi telah dibongkar dan menjadi rahsia yang terbuka.

Malaysia tersenarai antara 5 jambatan paling ngeri di dunia


1. Crazy Curves: Langkawi Sky Bridge, Kedah, Malaysia

Search This Blog