Saturday, October 20, 2012

Tentera Latih Ikan Lumba-Lumba Yang Dilengkapi Pistol Dan Pisau


Nampaknya, pihak tentera telah menemui idea yang menarik dengan menggunakan ikan lumba-lumba dalam perancangan peperangan mereka..Ikan lumba-lumba yang dilatih oleh pasukan Tentera Laut Ukraine ini akan menjalani latihan khas bagi tujuan ketenteraan termasuk menyerang pihak musuh dan memusnahkan periuk api di laut..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh baca kat bawah ni..

Thursday, October 18, 2012

Fakta menarik tentang sejarah resepi Coca-Cola


Sekarang ni kecoh pasal resepi Coca-Cola dah terbongkar. Memanglah semua orang di dunia ni tahu apa kandungan yang terkandung dalam Coke, tapi yang menjadi rahsianya pastinya nisbah kandungan setiap bahan dan cara membuatnya. Dalam dunia ni, bahan boleh ditiru, tapi nak tiru cara membuat dengan nisbah yang betul, memang sangat susah. Jom aku kasi sedikit trivia berkaitan isu resepi Coca-Cola ni...

Wednesday, October 17, 2012

Laporan Audit 2011 Mengarut?

SEKALI pandang laporan audit 2011 oleh Ketua Audit Negara ini nampak adil dan menyebelahi semua pihak.  Begitu juga bila dilihat dari kelemahan pengurusan kewangan beberapa kementerian (terutama Kementerian Pertahanan) seperti dipetik Malaysiakini terutamanya semalam, semuanya menampakkan seolah-olah laporan ini adil dan tidak berat sebelah.

petua mendapat anak lelaki


1. MELALUI PEMAKANAN


Hasil kajian Prof. Roger Hanrion, seorang pakar perbidanan dan sakit puan dan Dr. Francois Papa seorang pakar runding di bidang yang sama di Por Royal Hospital, Paris, mendapati:

Monday, October 15, 2012

Tuhan Pun Nampaknya Sudah Bersama PR...Semakin hampir waktu edah pilihanraya, pergelutan merebut kuasa antara BN dan PR nampaknya makin memuncak. Saban hari ada saja isu baru muncul di atmosfera politik negara, sekaligus menjadikan rating kedua-dua parti itu menjadi tidak menentu.
Sekejap BN diatas, tapi sekejap kemudian dipintas kembali oleh PR. Begitu juga sebaliknya bila PR di atas, BN akan berusaha menariknya ke bawah semula.

Sunday, October 14, 2012

PAS Dapat Untung Hasil Kerjasama Dengan DAP - Hadi


 Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada Sabtu menegaskan parti itu memperoleh pelbagai keuntungan hasil kerjasama dengan DAP dalam pakatan pembangkang.
Beliau berkata kerjasama dengan DAP memudahkan PAS menarik sokongan masyarakat bukan Melayu di negara ini seterusnya membolehkan parti itu kini mentadbir dua negeri di Malaysia.
"Kita juga sebenarnya dapat tadbir Perak dengan kerjasama erat DAP...kita langsung tidak pernah rugi dalam mana-mana kerjasama kita. Malah kita juga dapat keuntungan kerjasama dengan BN (Barisan Nasional) sebelum PAS keluar pada 1978.

Search This Blog