Friday, October 5, 2012

Peguam Perancis setuju perjelas pada Parlimen M'sia 
Peguam Perancis William Bourdon yang mewakili Suaram dalam kes urus niaga Scorpene menyatakan kesediaannya untuk hadir memberi taklimat berhubung perkara itu kepada anggota Parlimen Malaysia.

Bagaimanapun, katanya, ia dengan syarat pihak berkuasa daripada Umno dan kerajaan BN menjamin keselamatannya di negara ini.

Noraniza Idris dipenjara 80 hari

Seorang bekas pegawai akaun, Noraniza Idris dihukum penjara 80 hari dan diperintah membayar pampasan RM40,000 kepada bekas majikannya oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini setelah mengaku bersalah melakukan pecah amanah antara Julai dan September tahun lalu.

Thursday, October 4, 2012

Kabinet Bayangan PR Tiada Cacat Cela

‘PEMBONGKARAN’ sebuah blog pro UMNO semalam mengenai keanggotaan kabinet bayangan Pakatan Rakyat yang dipetik secara meluas oleh semua media arus perdana, sebetulnya tidaklah begitu mengejutkan.

PKNS Tak Perlu Bayar Hutang Rumah Penduduk Miskin


KEBELAKANGAN ini, penulis perasan seakan ada gerakan halus yang menghasut rakyat Selangor untuk menentang kerajaan negeri pimpinan pimpinan Pakatan Rakyat, termasuk membawa kes ke Mahkamah.
Penulis tidak mahu menuduh kerana tidak ada bukti tapi penulis yakin UMNO adalah dalang kepada semua gerakan tersebut.

Wednesday, October 3, 2012

Aqiqah / Akikah
*

AQIQAH ialah penyembelihan haiwan ternakan yang dilakukan untuk anak yang baru lahir sebagai tanda bersyukur kepada Allah.

PM berbibir merah yang memalukan negara

Sekarang sibuk tentang debat Anwar dan Najib berhubung dengan pembentangan belanjawan 2013 di Parlimen baru-baru ini. Isu debat ini timbul kembali bila Anwar membidas Najib kerana sindiran Najib yang mengatakan bajet bayangan PR tidak realistik dan tidak mempunyai nilai langsung.

Tuesday, October 2, 2012

Kehidupan Sebelum Nabi Adam Diturunkan


Jika pembaca antara salah seorang yang percaya kewujudan Dinosaur, pembaca juga adalah salah seorang antara jutaan manusia yang percaya wujudnya hidupan sebelum Nabi Allah, Adam as. Kemungkinan ramai antara pembaca semua tidak sedar akan hakikat ini bukan?.

Sunday, September 30, 2012

Sultan Muhammad V kunjungi TG Nik Aziz

KOTA BHARU: Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Ke-V petang tadi mengunjungi Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di Pulau Melaka.

Search This Blog