Friday, June 3, 2011

Al-Quran Menjelaskan Fenomena Kini

Pengenalan

Sekiranya kita betul-betul mengkaji ayat-ayat Al-Quran memang tidak syak dan ragu-ragu lagi bahawa “Al-Quran menjelaskan segala-galanya” 

Dan (ingatkanlah tentang) hari Kami bangkitkan dalam kalangan tiap-tiap umat, seorang saksi terhadap mereka, dari golongan mereka sendiri dan Kami datangkanmu (wahai Muhammad) untuk menjadi saksi terhadap mereka ini (umatmu) dan Kami turunkan kepadamu Al-Quran menjelaskan tiap-tiap sesuatu dan menjadi hidayat petunjuk, serta membawa rahmat dan berita yang menggembirakan, bagi orang-orang Islam.
(An-Nahla 16:89)

Thursday, June 2, 2011

Terengganu galak Berkokok, Rakyat baham tahik?

Amat malang, Allah Swt mengurniakan negeri Terangganu dengan negeri yang cantik. Pantai yang indah, pulau-pulau yang menarik. Tanahnya subur serta sumber yang kaya. Minyak dan gas dinaikkan dari pantai Terengganu. Dan kini Terengganu bakal dinobatkan sebagai negeri sumber tenaga elektrik. Tetapi amat malang apabila ia dipimpin oleh parti Pencekik darah rakyat. Akal panjang sejengkal.

Wednesday, June 1, 2011

Agama Hindu Ciptaan Yahudi

Yahudi dan Hindu sama-sama menyembah patung lembu

Sebagaimana yang kita ketahui, semua agama-agama dan fahaman-fahaman di dunia ini selain dari Islam seperti agama Hindu, Buddha, Kristian, Shinto, Jainism, Ahmadiah, Bahai, Qadiani, kapitalis, sosialis, komunis, fasis, syiah, wahabi, demokrasi, liberalisme dan lain-lain adalah ciptaan Yahudi untuk menafikan kerasulan Nabi Muhammad saw yg membawa Islam sebagai hanya satu-satunya agama yg diiktiraf Allah SWT utk umat manusia.

PRU 13, lambat atau cepat BN tetap jadi pembangkang

Oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM
Perkembangan mutakhir menunjuk kemungkinan besar tidak akan berlakunya pembubaran parlimen yang memberi laluan kepada PRU ke 13 berlangsung dalam masa terdekat.

Alasan pertama saya ialah langkah yang diambil dengan pengumuman pihak kerajaan yang tidak menaikkan harga minyak dilihat tidak memberi kesan positif untuk mengembalikan sokongan rakyat kepada BN

Walapun ianya dinafikan oleh pemimpin BN sebagai satu langkah yang diambil bagi mengelakkan BN semakin ditolak oleh rakyat, namun sangat jelas langkah tersebut adalah langkah yang ada kaitan dengan meredakan kemarahan rakyat kepada BN.

Sunday, May 29, 2011

Menunggu Detik UMNO Akan Menjadi Pembangkang Di Parlimen


Pemimpin Umno-BN resah jadi pembangkang'

Pemimpin Umno dan BN yang mendominasi kepimpinan negara lebih 50 tahun dikatakan kini dalam keadaan resah, gelisah dan risau jika mereka menjadi pembangkang selepas pilihan raya umum ke-13, akan datang, kata Ketua Penerangan PAS Perak, Khalil Idham Lim.

Menurut beliau, perkembangan itu semakin terserlah melalui tindakan dan ucapan yang dilakukan pemimpin BN sejak akhir-akhir ini.

Search This Blog