Saturday, August 13, 2011

PENIPUAN- APA SETERUSNYA?

saban hari kita mendengar dan melihat berita di media-media alternatif isu pendatang asing mendapat kerakyatan dan hak mengundi secara tiba-tiba dan meragukan. pertambahan jumlah pengundi berdaftar secara mendadak di negeri-negeri pakatan rakyat. pendedahan demi pendedahan yang dibuat ini memang baik dan kita mengucapkan syabas diatas usaha yang dibuat, tapi apakah tindakan susulan untuk menangani penipuan ini.

Friday, August 12, 2011

7 Lapisan langit mengikut Al-Quran


http://wm294240.dbswebmatic.com/images/art_11468.jpg
 Langit dalam Qur’an diartikan 2 makna:

Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab.

Kaum hawa selalu mengeluh dan melafazkan “susahnya jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah dan meletakkan kaum wanita dalam keadaan tertindas.

Wednesday, August 10, 2011

Kebuluran di Afrika Timur. Di Mana Kita?

Afrika Timur menghadapi musim kemarau yang teruk sejak 60 tahun yang lalu yang menjejaskan hampir 11 juta orang penduduk di kawasan terbabit. Kem pelarian di Kenya dan Ethopia penuh sesak dengan kehadiran pelarian baru seramai 3000 orang hampir setiap hari yang mencari perlindungan daripada masalah kebuluran dan peperangan. 

Laporan bedah siasat Baharudin 'bercanggah'

Keluarga kepada allahyarham Baharudin Ahmad mengemukakan satu akuan bersumpah ke Mahkamah Tinggi berhubung dakwaan percanggahan dalam laporan bedah siasat ke atas jenazah tersebut.
Akuan bersumpah itu dikemukakan semalam untuk dimasukkan bersama dengan dengan notis usul yang difailkan sebelum ini bagi memaksa Pejabat Peguam Negara menjalankan inkues terhadap kematian lelaki berkenaan.
Permohonan siasatan khas itu dibuat susulan kepada laporan polis yang dibuat balu allahyarham, Rosni Malan pada 17 Julai lalu yang mendakwa bahawa kematian Ahmad (foto kiri) disebabkan oleh tindakan polis semasa perhimpunan berkenaan.

Monday, August 8, 2011

akhirnya najib dan big mama ke mahkamah


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membenarkan dua permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menemu bual 15 saksi termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor bagi perbicaraan kes liwat yang sedang dihadapinya.

14 Azab Allah SWT sediakan untuk Pemalas Solat


5 Azab Di Dunia:

1- Allah SWT tidak merahmati kehidupannya di dunia.
2- Allah SWT menghilangkan Nur atau Cahaya atau Seri pada wajah mereka yang tidak solat.
3- Allah SWT tidak sesekali menerima segala amalan kebajikan yang cuba dilakukannya.
4- Allah SWT tidak akan menerima segala doa dan tangisan serta rintihannya semasa menghadapi ujian Allah SWT.
5- Allah SWT menolak doa orang-orang Soleh yang cuba membantunya.

Proses Penghapusan Bintang Bintang

Lihat gambaran Al Quran mengenai bintang-bintang yang berjatuhan dan penghapusan bintang-bintang tersebut seperti-

Search This Blog