Saturday, April 23, 2011

YB Umno dah mengaku!

Kalau kita cakap pemimpin UMNO ni bodoh berasa hati pulak. Tapi hakikatnya memang macam tulah. Dengan media yang mereka miliki mereka menyerang Pas dengan pelbagai fitnah dan propaganda. Cuma kekadang mereka terlupa jugak. Sekali-sekala jerat makan tuan.

Friday, April 22, 2011

kenapa saya penyokong PAS.

sebagai seorang ahli PAS, saya merasa bangga untuk menyatakan kepada umum bahawa saya ahli PAS. Bangga kerana dapat bersama-sama berjuang menegakan islam seperti mana yang dituntut oleh allah dan rasulnya, meletakkan al quran dan hadis paling tinggi dari segalanya. undang-undang kenalah ikut al quran, cara hidup mestilah ikut al quran, memerintah negara juga mesti ikut al quran malah perniagaan juga kena ikut al quran.

Thursday, April 21, 2011

Jangan Putus Asa Dengan Berdoa

Alangkah ramai manusia yang bermohon kepada  Tuhan supaya dimakbulkan segala yang diinginkan, namun tidak jua dimakbulkan. Kemudian manusia mengeluh dan bersangka buruk kepada Tuhan, lantas putus asa mencari keredhaan-Nya. Itulah hakikat manusia saban hari.

"berdoalah kepadaKu, dan berimanlah agar kamu memperoleh kebenaran."
(surah Al-Baqarah:186)

Wednesday, April 20, 2011

Bom Masjid: Siapa yang Kafir?

Seorang pengebom berani mati bersolat pada saf ketiga di dalam sebuah masjid di Cirebon, Jawa barat. Dia kemudian meletupkan dirinya dan mati di tempat kejadian. Dilaporkan seramai 25 orang meninggal dunia akibat letupan tersebut. Kejadian berlaku pada waktu umat Islam bersolat jumaat di masjid tersebut. masjid itu terletak di dalam kawasan balai polis di Cirebon, jawa Barat.

Tuesday, April 19, 2011

Nabi Adam sezaman dengan Dinasor?

Oleh: zharifjenn

"Jika pembaca antara salah seorang yang percaya kewujudan Dinosaur, pembaca juga adalah salah seorang antara jutaan manusia yang percaya wujudnya hidupan sebelum Nabi Allah, Adam as. Kemungkinan ramai antara pembaca semua tidak sedar akan hakikat ini bukan?.

Search This Blog