Friday, May 15, 2009

apa akan jadi pada isnin ini?

"Adakah isnin yg bakal menjelma minggu hadapan akan membuatkan Adun Pangkor "meroyan" diserata Pulau Pangkor kerana dilucutkan jawatan MB dan seterusnya DUN dibubarkan dan akhirnya "kematian karier politik"Adun Pangkor apabila tidak akan tercalon lagi sebagai wakil BN utk DUN Pulau Pangkor didlm pilihanraya yg baru negeri Perak..."

Ini kerana DUN Negeri Perak akan dibubarkan dan tiada undi tidak percaya utk YB Nizar...


Mengapa saya berkata begitu..ini kerana melihat dr perkembangan terbaru yg berlaku akhir-akhir ini selepas permohonan YB Nizar untuk mengetepikan perintah Mahkamah Rayuan yang menangguhkan pelaksanaan pengisytiharan Mahkamah Tinggi bahawa YB Nizar adalah menteri besar Perak yang sah.

Sebab-sebabnya ialah..

1) Suhakam..Ku li sudah "berbunyi" mahukan kemelut politik di negeri Perak ditamatkan melalui pembubaran DUN dan seterusnya pilihanraya baru akan diadakan..

2) Gerakan Pulau Pinang juga "bebunyi" agar Adun Pangkor membubarkan DUN setelah mendapat tahu bahawa Najib menyerahkan keputusan samada permohonan utk bubar DUN atau permohonan Undi tidak percaya kepada YB Nizar akan diputuskan sendiri oleh Adun Pangkor..

3) Najib sekali lagi mengulangi BN tidak gentar utk menghadapi pilihanraya baru di negeri Perak jika pembubaran DUN berjaya .

Dari 3 sebab ini dapat disimpulkan bahawa Isnin ini 18/05/09 merupakan tarikh penamat karier politik Adun Pangkor...
Najib,UMNO/BN sendiri sudah dapat merasai bahawa peguam-peguam Adun Pangkor akan "tersungkur" buat kali kedua ditangan peguam-peguam YB Nizar..

Sesungguhnya Isnin ini dinanti utk memberi "ong" utk YB Nizar.....

3 comments:

indraputra80 said...

Friday, May 15, 2009
Sumber: PERAK EXPRESS

Update Pemecah Berita Election soon!!!

DUN will be dissolved very soon. Get ready. !!!!!!

SMS from Hj. Asmuni Awi. Pengarah Pilihanraya Pas Perak.!!!!!!

Disediakan Damansarakota.Blogspot.Com

Anonymous said...

apa yg susah sangat hendak menyelesaikan kemelut negeri perak tukar sahaja nama perak kepada NEGERI AKERAP.insaallah akan selesai kemelut itu .Jadi PR & UMNO tada kuasa lagi.

Anonymous said...

sorry aku salah mengeja ekrap yg aku ma'sokkan "NEGERI EKRAP" AMPON SEMUANYA BERIBU2 AMPON.

Search This Blog