Wednesday, April 28, 2010

JALAN KE PUTRAJAYA MAKIN HAMPIR

Pilihanraya kecil Hulu Selangor membawa 1001 cerita suka duka. Seperti kelaziman, kekalahan akan menimbulkan kekecewaan. Tetapi perasaan kecewa itu tidak wujud sama sekali bila meneliti dan mentafsir angka-angka keputusan pilihanraya kecil ini.

Peluang dan potensi Pakatan Rakyat cukup besar dalam pilihanraya umum akan datang. BN yang diistiharkan menang seolah-olah hilang semangat dan kata-kata apabila meneiliti semula keputusan pilihanraya berkenaan.

BN khususnya Umno hanya menang sorak seketika. Kini mereka mula menghitung hari detik-detik kejatuhan . Mereka seperti biasa terpaksa bergantung kepada undi pos, pengundi felda, masyarakat orang asli serta pengundi saluran 1 kampung Melayu tradisional. Di samping itu BN hanya kelihatan gagah dengan propaganda media, peranan SPR dan agensi kerajaan yang di bawah telunjuk mereka.

Bermula dari isu rampasan kerajaan Perak, pilihanraya kecil Bukit Gantang sehingga pilihanraya kecil Hulu Selangor sokongan kepada Pakatan Rakyat khususnya orang cina menunjukkan perkembangan yang sangat-sangat memberangsangkan.

Undi dan sokongan mereka tetap konsisten dan tidak terjejas. Wang dan projek mee segera serta pelbagai isu yang dibangkitkan oleh Umno-BN tenyata menikam dan membawa padah kepada BN. Dalam hal ini saya mengucapkan terima kasih kepada pemimpin Umno dan Perkasa yang berterusan memainkan isu perkauman.

Ternyata Umno-BN kini cukup tertekan dan terdesak menjelang tempoh pilihanraya umum yang bakal menjelang. Dalam keadaan sekarang Umno-BN tidak akan berani sama sekali sama ada membubarkan mana-mana DUN atau mengadakan piliahnraya umum dalam masa terdekat.

Apa yang yang saya harapkan perpaduan dan kerjasama yang erat dalam Pakatan Rakyat dapat dikekal dan dipertahankan. Dalam masa yang sama semua pimpinan dalam Pakatan Rakyat mengelakkan sebarang isu dalam atau isu sensitif yang boleh membuka ruang kepada Umno-BN 'bernafas' dan menyerang Pakatan Rakyat.

3 comments:

Anonymous said...

情趣商品,情趣精品,情趣用品,威而柔,吊帶襪,情人趣味,情趣,情色,色情,自慰套,情色遊戲,

SM,情人趣味用品,愛情,情人趣味用品液,一夜情,潤滑液,情色自拍,性愛,飛機杯,同志,

色遊戲,按摩棒,色情網站,性交,性行為,愛愛,跳蛋,性感睡衣,充氣娃娃,角色扮演,

做愛,作愛,網愛,視訊,性愛,G點,正妹,走光,自拍,露點,熟女,

夜店,汽車旅館,情人趣味用品轉,情人趣味用品娃,情人趣味用品轉珠,外遇,趣味用品,sex,無碼,GAY,

情人趣味用品珠

rekrag said...

Baiklah kita renung kembali kekalahan PKR daripada kita menafikan kemenangan BN... mampukah kita untuk ke Putrajaya

indraputra80 said...

Kita harus mengambil iktibar,bagai mana Ibrahim Ali Merancang.,tapi Allah itu lebe baik perancangannya.

Ibrahim Ali mencari kekuatan dgn berbagai bagai Usaha sahingga penubuhan PEKASA.

Dgn harapan mendapat sokongan Melayu.,dan berpeluang di pilih jadi AP sekali lagi untuk PRU13.

Tapi sebaliknya berlaku bila Melayu(Berakal),kaum kaum lain Cina, India(Berpelajaran) merasa sangsi/benci/bosan dgn telatah Ibrahim nie.

Yang mengakibatkan diri nya,pertubuhan di bawah nya,Parti yg.di sokongnya akan hancur dgn sendirinya ,akibat daripada perbuatannya.

Search This Blog