Saturday, February 6, 2010

Guan Eng tidak tergugat

Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, beliau akan tetap meneruskan usaha mentadbir dan membangunkan Pulau Pinang walaupun dibebani dengan pelbagai tekanan dan tuduhan.

“Tekanan yang saya terima ini tidak mendatangkan kesan, sebaliknya saya akan mentadbir negeri ini dan membawanya ke puncak kejayaan,” katanya kepada pemberita selepas majlis perhimpunan bulanan kakitangan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) di sini, semalam.

Menjawab soalan sama ada beliau akan meletak jawatan akibat tekanan yang diterima, Guan Eng berkata: “Sesiapa sahaja boleh suruh atau minta saya letak jawatan.”

Guan Eng bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenainya dan beberapa tuduhan lain yang dikaitkan dengannya.

“Saya tidak layak untuk menjawab semua persoalan itu, rakyat tahu menilai,” katanya.

Menurutnya, usaha untuk menjatuhkan Kerajaan Negeri tidak akan berjaya kerana pakatan pembangkang yang terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas tetap berdiri teguh.

"Hanya segelintir individu yang ada dalam pakatan pembangkang sahaja yang mungkin tidak berpuas hati, mereka ini hanya berada dalam parti tetapi jiwanya berada di luar parti," katanya.

Kepimpinan Guan Eng dikritik oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim yang juga bekas Pengerusi PKR Pulau Pinang apabila melabelkan beliau sebagai diktator, chauvinis dan berfikiran bahaya kerana sikapnya tidak suka dikritik.

Turut menyokong kenyataan Zahrain ialah seorang lagi pemimpin PKR, Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng yang mendakwa Guan seorang yang angkuh dan harus disingkirkan daripada jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang.

1 comment:

hijabul crewz said...

salam tuan punya blog...

harap2 pakatan rakyat kekal utuh...

sy sudah linkkan blog anda dlm blog sy....maaf sebab x mntak izin...
sy amat berbesar hati jika anda juga boleh letakkn link blog saya dlm blog tuan...

syukran laka...

Search This Blog