Monday, February 8, 2010

9 februari 2010

"Rakyat negara ini amnya dan negeri Perak khususnya menanti keputusan Mahkamah Persekutuan yang akan mengumumkan keputusannya pada 9 Februari ini sama ada Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir kekal dalam jawatan itu atau Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mendapat kembali jawatannya. Keputusan itu amat ditunggu-tunggu kerana ia akan menentukan sama ada Barisan Nasional (BN) akan terus mentadbir negeri itu atau kembali kepada pemerintahan Pakatan Rakyat. Panel lima hakim yang bersidang diketuai Presiden Mahkamah Rayuan Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff.

Setahun sudah isu rampasan kuasa di Perak berlalu maka selasa ini akan diketahui siapa yang akan menerajui Perak. Rata rata seluruh rakyat Malaysia sudah menjangkakan Zambry akan memenangi pertelingkahan jawatan Menteri Besar Perak, walaupun hakikatnya semua sedia maklum rakyat telah memilih Pakatan Rakyat memerintah Perak namun dengan sepantas kilat Umno menafikan kehendak rakyat Perak.

Walaupun Ir Nizar dinafikan oleh Umno tapi rakyat harus ingat sokongan padu pada Ir Nizar berterusan pabila beliau memenangi Pilihanraya Kecil Bukit Gantang. Lagi hebat ditekan lagi hebat sokongan rakyat diberikan pada perjuangan Pakatan Rakyat.
Seandainya selasa ini mahkamah mengadili dan menentukan Zambry sebagai Menteri Besar Perak adakah rakyat juga akan mengadili Umno akan terus memerintah Perak bila tibanya pilihanraya umum ke 13 nanti.
Aku percaya begitu banyak isu semasa politik yang menimbulkan kebencian rakyat pada umno seperti isu royalti minyak Kelantan, kes liwat Dato Seri anwar Ibrahim, isu MB Perak dan lain lain lagi isu semasa yang membuak hati perasaan rakyat membenci Umno walaupun menteri menteri umno mengatakan rakyat masih sokong BN di saluran berita nasional.
Dimedia massa Umno boleh berbohong tapi dilaman-laman di internet umno hanya mampu menangkis tapi tidak mampu menyekat.
Bercakap benar dicantas, berbohong dijulang.Dalam Umno menipu dapat lebih, bercakap benar makan ala kadar.

No comments:

Search This Blog