Monday, July 6, 2009

Rumah Khir Toyo Bernilai RM 24 Juta ?

Pendedahan Adun DAP dari Sekincan, Ng See Lim, rumah umpama istana di Jalan Suasa 7/1L dekat sini adalah milik bekas MB Selangor, Khir Toyo. Beliau mendedahkan, istana Khir itu dibina diatas tanah seluas lebih 50,000 kaki persegi atau 1.17 ekar.

Beliau mempunyai dokumen dari Jabatan Tanah Negeri yang menunjukkan Khir membeli lot seluas 31,794 kaki persegi dengan harga RM2.9 juta manakala lot satu lagi bersais 20,427 kaki persegi dengan harga RM900,000.


Dia juga mendakwa, istana dalam pagar tinggi itu dibina dengan kos melebihi RM20 juta."Saya ingin mendapat penjelasan Dr Khir, yang mana adalah seorang doktor gigi sebelum menjadi MB selama lapan tahun, dari mana beliau dapat wang sebanyak sekurang-kurangnya RM24 juta itu," kata Ng See Lim dalam kenyataannya. Ekoran pendedahan ini, Khir Toyo nampaknya tak senang duduk dan makin gelisah. Diyakini, pendedahan demi pendedahan akan dilakukan oleh kerajaan Pakatan Rakyat Selangor ke atas kebobrokan kerajaan UMNO BN bekas pimpinan Khir Toyo selama ini yang merompak hasil mahsul rakyat negeri Selangor.

No comments:

Search This Blog