Monday, June 28, 2010

Geng 40 Para Ustaz Muda Dalam Umno

Sebelum ini Hishamuddin keris mengarahkan Musa Hasan mengeluar kenyataan bahawa di malaysia wujud penganas Jemaah Islamiah (JI). Kemudian Najib dan menteri-menteri hanggok lain pun mengiyakan memang ada kumpulan JI yang melibatkan ustaz-ustaz dan pelajar IPT.

Dalam dok kalut isu pengganas JI yang akan dikenakan tindakan yang keras dari kerajaan. Muncul pula geng 40 ustaz muda ini menyertai umno. Apakah geng 40 para ustaz muda ini ada yang terlibat dengan gerakan JI? Tindakan mereka semacam ada tekanan dari seseorang yang berkuasa.

Bila geng 40 ini dah hantar borang untuk masuk Umno karat, Hishamuddin keris terus mengarahkan musa hasan supaya merahsiakan risikan kegiatan JI ini supaya tidak bocor ke khalayak. Apakah lakonan mereka ini sebenarnya?. Dan apakah geng 40 para ustaz muda ini akan dibersihkan oleh Umno?.

Apa pun tindakan geng 40 ini yang sujud memohon ampun kepada Parti karat yang kuat buat propaganda itu, tidak semua dari mereka yang ikhlas hati menyertai umno apabila mengeluarkan kenyataan kami masuk Umno bukan untuk berpolitik walaupun Umno adalah sebuah parti politik. Ini jelas mereka hanya mahu melepaskan diri dari tekanan dan propaganda JI.

Ustaz muda tak mungkin dapat mengubah Umno yang sudah tua itu. Sedangkan ulama dan mufti yang lebih otai pun gagal mengubahnya. Sebab apa? sebab umno tak pernah berubah kerana memisahkan politik dan agama.

No comments:

Search This Blog