Friday, March 13, 2009

Hakim Pelik berjaya sambung kontrak. Syabas!!

Artikel Oleh dewa

" Seorang hakim bernama Ridwan Ibrahim sebelum ini menimbulkan curiga masyarakat apabila enggan membenarkan peguam yang dilantik Speaker Perak untuk membela Speaker Perak dan menegaskan bahawa hanya State Legal Advisor yang pro-UMNO yang berhak membela Speaker. Permohonan Speaker Perak untuk membela diri sendiri juga ditolak dan Ridwan menegaskan hanya State Legal Advisor (yang diketahui pro-UMNO) boleh membelanya. Pelik! Cukup Pelik! Sehinggalah Nazri Aziz tiba-tiba mengumumkan bahawa kontrak hakim ini yang hampir tamat akan disambung semula. Syabas! Semoga habuan dunia yang diperolehi berbaloi dengan apa yang mungkin berlaku di akhirat kelak..

"Malaysian Insider,KUALA LUMPUR, Mar 11 - Ridwan Ibrahim, whose term as a judicial commissioner (JC) in the Ipoh High Court became the subject of much public debate in the ongoing Perak constitutional crisis, has had his contract extended for another two years.

"Yes, it has been renewed. Effective 1st March," de facto Law Minister Datuk Seri Nazri Abdul Aziz confirmed the news today.

Nazri told The Malaysian Insider that Ridwan's two-year term as a JC expired last February 28, but a renewal letter signed by the Chief Justice of Malaya, Tan Sri Zaki Azmi, has effectively extended the controversial judge's term."

Macam sarkas jadinya Malaysia sekarang ni.

Kedibiliti badan kehakiman Malaysia menjadi bahan jenaka di seluruh dunia. Skandal Lingam, skandal itu, skandal ini.. Malu nak jadi lawyer sekarang nih..

Rezki itu ditangan Tuhan. Jangan sampai anak-anak dan cucu-cucu jadi malu kerana tindakan kita yang dilihat masyarakat sebagai menjual maruah untuk kepentingan perut sendiri.

Kita ni orang Islam. Rezki boleh dicari tetapi nama baik yang hilang dan membusuk boleh kekal selamanya busuk..."

No comments:

Search This Blog